Νέα

Το Botrini’s κλείνει τα 10 με εορταστικό μενού

«Όταν κάτι που ονειρεύεσαι για χρόνια ολόκληρα, γίνει πραγματικότητα, τότε η χαρά δεν περιγράφεται», γράφει στο Instagram του το εστιατόριο «Botrini’s», ανακοινώνοντας τον πανηγυρικό εορτασμό των 10 χρόνων λειτουργίας του. Αυτά τα 10 χρόνια στη γαστρονομική πρωτοπορία της χώρας, μάλιστα, ο πολυβραβευμένος σεφ Έκτορας Μποτρίνι και η ομάδα του, σκοπεύουν να τα γιορτάσει πανηγυρικά. Σχεδιάζοντας – τι άλλο; – ένα ειδικό επετειακό, one night only μενού την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, που θα διατρέξει όλη αυτή τη δεκαετία δημιουργικότητας.

Πιάτα - εμβλήματα του επί σειρά ετών βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο εστιατορίου, όπως ο Ξιφίας carpaccio με τον τρόπο των ψαράδων στη νήσο Elba, αλλά και δημιουργίες όπως η Ρέγγα, ταξίδι γύρω από το χρόνο, θα πρωταγωνιστήσουν σε ένα μενού που θα μας περάσει από την Κορφιότικη Καρμπονάρα στη Παλαμίδα με ταραμά, ξύδι από ροδάκινο και γογγύλι, κι από την Royal a laGrecque με καραβίδα, θαλασσινά, ελληνικό καφέ και κάρυ, στο Αρνάκι γάλακτος με μελιτζάνα και miso συκομαΐδας, κι από εκεί στο Γλυκό Τζατζίκι και την ανασχεδιασμένη από τον ανατρεπτικό σεφ Γαλατόπιτα Θεσσαλίας.

Τα πιάτα του Έκτορα Μποτρίνι δεν θα είναι μόνα τους σ’ αυτήτην εορταστική βραδιά: τις δημιουργίες του σεφ θα συνοδεύσουν επιλεγμένες ετικέτες από τον οίκο σαμπάνιας Philiponnat, ενώ το μενού των 14ων σταδίων, συνοδεία πέντε ποτηριών από διαφορετικά vintage, θα κοστίζει 150 ευρώ / άτομο.