Φεστιβάλ

Το «Black Rock» φέρνει καυτή γεύση από Σαντορίνη στο «Ark»

Από -

Σας είχαμε προϊδεάσει ότι το φετινό σαφάρι του 3ου Symposio at Ark στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας θα ήταν συναρπαστικό και το επόμενο ραντεβού δεν αποτελεί εξαίρεση. Μετά την Κέρκυρα, την Ελούντα και τη Ρόδο, λοιπόν, σειρά παίρνει η Σαντορίνη για μια σπέσιαλ βραδιά πιο κοντά στην Αθήνα, στο πλαίσιο του πρωτοποριακού γαστρονομικού φεστιβάλ που διοργανώνουν από κοινού το πολυτελές εστιατόριο της Γλυφάδας και το «αθηνόραμα», με την ευγενική χορηγία της ελληνικής αλυσίδας Metro Cash & Carry και του Ούζου 12. Ανοίγοντας απευθείας link με το Νησί του Ηφαιστείου, θα μεταφερθούμε νοερά στην Καλντέρα της Οίας και θα πιάσουμε τραπέζι στη μαγευτική βεράντα του εστιατορίου «Black Rock», που βραβεύεται σταθερά τα τελευταία χρόνια με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από το «αθηνόραμα».

Στο τιμόνι της κουζίνας βρίσκεται ο ταλαντούχος νέος σεφ Σήφης Μανουσέλης, ο οποίος συνδυάζει τη σύγχρονη μαγειρική αντίληψη με την καλή τεχνική για να παρουσιάσει μια πολύ ενδιαφέρουσα ερμηνεία της ελληνικής κουζίνας. Τα εμβληματικά ελληνικά υλικά και οι διαρκείς αναφορές στο κλασικό συνταγολόγιο χρωματίζουν δυναμικά την κουζίνα του, όπως θα διαπιστώσετε ρίχνοντας μια ματιά στο πλούσιο μενού που έχει ετοιμάσει ειδικά για τη βραδιά.

Η περίφημη φάβα σε ανατρεπτικό pairing με καπνιστά ντοματίνια, σταφύλια και bonito flakes, μια αλλιώτικη σπανακόπιτα με κράκερ σουσαμιού, φέτα και αρωματικά αλλά κι ένα στιφάδο με θαλασσινή «ενδυμασία» είναι κάποια από τα πιάτα του σεφ που φανερώνουν την ιδιαίτερη μαγειρική ματιά του και θα αφήσουν σαντορινιά επίγευση διαρκείας στους τυχερούς που θα τα δοκιμάσουν.

Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.

Δείτε το μενού που ετοιμάζει το «Black Rock» για την Πέμπτη 12/3

Welcome drink
Ούζο 12

Καλωσόρισμα
Σπανακόπιτα: σπανάκι, κράκερ σουσαμιού, φέτα, αρωματικά

Ορεκτικό
Φάβα με καπνιστά ντοματίνια, σταφύλια, bonito flakes, αρωματική σαλάτα, μαρμελάδα ντομάτας

Κυρίως πιάτο
Στιφάδο: ψάρι ημέρας, καρότα, baby κρεμμύδια, σάλτσα κόκκινου κρασιού με δεντρολίβανο
ή
Κόκορας παστιτσάδα με ξίδι, λαχανικά πίκλες, μπαχαρικά, τσιπς πατάτας

Επιδόρπιο
Ροδάκινο - passion fruit brle με σορμπέ λεμόνι και κανέλα

Τιμή: € 50/άτομο

Η No 1 αλυσίδα χονδρικής στην Ελλάδα METRO Cash & Carry υποστηρίζει για τρίτη χρονιά το γαστρονομικό φεστιβάλ Symposio at Ark με ποιοτικές πρώτες ύλες.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων