Δοκιμάσαμε

Τι μαγειρεύει η Ντίνα Νικολάου στο «Miraggio»;

Από -

Φαίνεται πως η πρόσφατα ανάληψη της διαχείρισης του «Miraggio Thermal Spa Resort» από τον γνωστό ρωσικό οργανισμό Cronwell έφερε νέο αέρα στο εντυπωσιακό θέρετρο της Χαλκιδικής. Δυνατό στοιχείο της αλλαγής είναι ασφαλώς η συνεργασία με τη Ντίνα Νικολάου σε ρόλο executive chef, που αποτέλεσε την αφορμή για να βρεθούμε λίγο καιρό πριν στο απώτατο άκρο της χερσονήσου της Κασσάνδρας στα πλαίσια ενός σαββατοκύριακου «νόστιμης» γνωριμίας με το ξενοδοχείο.

Η δραστήρια σεφ που μοιράζει συστηματικά το χρόνο της ανάμεσα στο Παρίσι, όπου διατηρεί εδώ και καιρό τα εστιατόριο «Evi Evane», και την Ελλάδα έχει υπό την ευθύνη της τη συνολική γευστική πρόταση όλων των εστιατορίων του «Miraggio» προβάλλοντας έντονα το ελληνικό στοιχείο, και δη το τοπικό. Η περιοχή της Χαλκιδικής, άλλωστε δεν της είναι άγνωστη, μια και ήταν για χρόνια η υπεύθυνη σεφ του φεστιβάλ Mount Athos Area Kouzina που πρόβαλε την προ του Άθω περιοχή στα ορεινά του τρίτου ποδιού. Έτσι, προϊόντα σαν τη φέτα Αρναίας, το μέλι Σιθωνίας και τα μύδια Ολυμπιάδας βρίσκουν τη θέση τους, ανάμεσα σε άλλα πολλά, στα μενού των εστιατορίων, καθένα με το δικό του ύφος και στιλ.

Το «Oasis» για παράδειγμα, είναι μια ανάλαφρη μοντέρνα ταβέρνα πλάι στην τεράστια πισίνα, όπου την τιμητική τους έχουν οι καλοφτιαγμένοι μεζέδες σαν τα τηγανιτά καλαμαράκια με γλυκιά σάλτσα τσίλι, τα αφράτα κεφτεδάκια με ελαφριά σάλτσα ντομάτας και τριμμένη φέτα, και τα παπουτσάκια με μοσχαράκι ραγού και καπνιστό τυρί Βερμίου. Η Ντίνα ακολουθεί γενικότερα μια ελαφριά μαγειρική προσέγγιση, κάτι που φαίνεται και στην κουζίνα του μεσογειακού εστιατορίου «Portofino», με μια βεράντα πανοραμικής θέας που φτάνει μέχρι τη θάλασσα: ορεκτική σούπα κουνουπιδιού με λάδι μαϊντανού, πολύ αρωματικό ριζότο μανιταριών με ζελεδάκια δυόσμου, healthy σολομός με χειροποίητα νιόκι πατάτας και κουλί από ντοματίνια.

Για το «Toroneo», το επίσημο εστιατόριο του «Miraggio» πλάι στη μεγάλη μαρίνα του ξενοδοχείου, ακολουθεί τη θαλασσινή οδό. Εδώ ξεκινήσαμε το γεύμα μας με ένα πολύ δροσερό και ελληνοπρεπές ταρτάρ από λαβράκι αρωματισμένο με ούζο, φινόκιο και τσίλι, τιμώντας επίσης τα μύδια Ολυμπιάδας που αχνίζονται με Metaxa και γαρνίρονται με κρίταμο όπως και τις πολύ ελαφριές και γευστικές γαρίδες σαγανάκι με δύο υφές φέτας. Αν και επισκεφτήκαμε το εστιατόριο το πρώτο βράδυ της λειτουργίας του για τη φετινή σεζόν, η κουζίνα έδειξε πυγμή.

Πέρα από τα εστιατόρια, την υπογραφή της Ντίνας έχει και το νέο πρόγραμμα υγιεινής διατροφής που προσφέρεται στο άκρως εντυπωσιακό Myrthia Thermal Spa, με τη δική του πηγή από τα ιαματικά νερά της περιοχής. Ύστερα από τη βουτιά στις πισίνες Thalasso και την επίσκεψη στην Well Life Suite που διαθέτει ατμόλουτρο, φινλανδική σάουνα, δύο sensory showers, υδροδιάδρομο κρύου νερού για τόνωση της κυκλοφορίας, φυτική σάουνα και Tepidarium, πιάνεις θέση στο πολύ κομψό wellness bar του χώρου με τις αναπαυτικές καρέκλες και απολαμβάνεις ψαγμένα smoothies (όπως αυτό με ωμό παντζάρι, γάλα αμυγδάλου, μπανάνα και κόκκινα φρούτα) και detox ροφήματα, αλλά και υγιεινές σαλάτες όπως εκείνη με φαγόπυρο, ωμά μανιτάρια, πιπεριές και πράσινα μυρωδικά.

Σημειώστε, τέλος, τα Miraggio Chef’s Table, στα πλαίσια των οποίων η σεφ υποδέχεται εκλεκτούς συναδέλφους προκειμένου να μαγειρέψουν μαζί. Το επόμενο ραντεβού είναι στις 13/7, με επίτιμη προσκεκλημένη την Gayane Breiova για ένα γαστρονομικό ταξίδι από την Αρμενία μέχρι τη Μεσόγειο που θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. στους χώρους του εστιατορίου «Portofino».

i Miraggio Thermal Spa Resort, Παλιούρι Χαλκιδικής, 23744/40001, www.miraggio.gr