Check it out

Τι είναι ροζ, τρώγεται και πίνεται;

Από -

Δώστε off Broadway ροζ αποχρώσεις στη γεύση του Αγίου Βαλεντίνου και απολαύστε πρωτότυπα την ημέρα με το ταίρι σας.

Ruby ροζ σοκολάτα

Η ροζ είναι η 4η διάσταση στη σοκολάτα –μετά τη μαύρη, τη γάλακτος και τη λευκή–, η οποία φτιάχνεται χωρίς καμία χρωστική από πολύ σπάνιους κόκκους ροζ κακάο! Γοητευτική, μοναδική θυμίζει κάπως λευκή σοκολάτα, αλλά η γλύκα της φρεσκάρεται από μια εξαιρετική δροσιστική οξύτητα βουτηγμένη θαρρείς μέσα σε βατόμουρα. Μη διστάσετε να την παντρέψετε με ροζέ σαμπάνια.

Ροζ ταρτάρ στο «Zillers»

Μια ανατρεπτική βερσιόν του όχι και τόσο... ρομαντικού εδέσματος δημιούργησε η Κωνσταντίνα Φάκλαρη, καταργώντας στην πράξη κάθε κλισέ. Η ροζ ωμότητα του κρέατος ντύνεται δυναμικά με καπνιστή μαγιονέζα, τρυφερεύει με ζελέ από βατόμουρα, στολίζεται με όμορφο ροζ ραπανάκι και καρυκεύεται με αποξηραμένο αβγό. Άλλη φάση!

Σπέσιαλ οίνος Peplo

Ένα νόστιμο πρωτοποριακό ροζέ κρασί από τρεις ποικιλίες (Αγιωργίτικο, Syrah, Μαυροφίλερο) οινοποιημένες από το Κτήμα Σκούρα σε βαρέλι, δεξαμενή και αμφορέα, οι οποίες αναμειγνύονται σε ίσες ποσότητες. Μοσχοβολάει κομψά αρώματα κερασιού, ροζ γκρέιπφρουτ, φλούδας λεμονιού, τριαντάφυλλου και νυχτολούλουδου. Αρμονία με φρεσκάδα και ωριμότητα, στόμα πλούσιο, με στιλάτο φρούτο, ευγενή μεταλλικότητα και ωραία λεμονάτη οξύτητα. Ωραίο απεριτίφ που λάμπει πλάι με μπαρμπούνια και σάλτσες θαλασσινών με ντομάτα.

«Μονόπετρο» στο «Salonica»

Ρομαντική έκπληξη να βρεθείς για μια βραδιά Θεσσαλονίκη, να πιάσεις σουίτα στο «Makedonia Palace» και να δειπνήσεις στο «Salonica» με κουζίνα του Σωτήρη Ευαγγέλου. Κορυφαίο φινάλε το White Dream, ένα κομψό «μαξιλάρι» λευκής σοκολάτας με φράουλες και μια ροζ «διαμαντένια» καραμέλα ως ιδανικό επιστέγασμα.

Ακακίες sparkling

Με χρώμα γραμμένο τριανταφυλλί μέσα στην κομψή διάφανη φιάλη του, αυτός ο αφρώδης οίνος από ξινόμαυρο Αμυνταίου σε κερδίζει με ζωηρά αρώματα κόκκινων φρούτων και τριαντάφυλλου. Γεμάτος, νόστιμος, με πληθωρικές φυσαλίδες και μια έξυπνη ισορροπία ανάμεσα στη ζωηρή οξύτητα και τη γλύκα.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων