Δοκιμάσαμε

«The Artist»: Διπλή ταράτσα με θέα στου Ψυρρή

Από -

Με είχε προϊδεάσει ήδη από τον χειμώνα ο Παναγιώτης Σούλης για την ωραία φάση που ετοίμαζε στην κορυφή του ξενοδοχείου «The Artist» στου Ψυρρή, και η αλήθεια είναι ότι εκεί ψηλά αισθάνεσαι να φεύγεις μακριά από την Αθήνα. Καταρχήν δεν ξέρεις τι να πρωτοκοιτάξεις. Τον Μπάστερ Κίτον και τους υπόλοιπους ήρωες του βωβού κινηματογράφου στις ταινίες που προβάλλονται στην πλάτη της απέναντι πολυκατοικίας; Το φωτισμένο βράχο της Ακρόπολης που μπαίνει αποφασιστικά στο πλάνο; Το original μωσαϊκό στο πάτωμα του παλιού βιοτεχνικού κτιρίου που αποτελεί πυρήνα του ξενοδοχείου; Ή το ωραίο σκηνικό που έπλασε ο νεαρός ιδιοκτήτης του, που είναι επίσης ηθοποιός αλλά και πολιτικός μηχανικός;

Τριγύρω μας κατεβαίνουν γυμνοί γλόμποι φωτίζοντας σωστά τα τραπέζια, οι μουσικές είναι ευγενικές, και το φυσικό πράσινο τυλίγει από παντού την ταράτσα, η οποία στην πραγματικότητα δεν είναι μία αλλά δύο. Αν θέλεις να φας κανονικά κάθεσαι στη μπροστινή μεριά που εποπτεύει την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, αν απλώς να τσιμπολογήσεις παρέα με τα ωραία κοκτείλ του Γιώργου Ελευθεριάδη επιλέγεις το έτερον της ήμισυ με τα ψηλά τραπέζια και τα αναπαυτικά καθίσματα.

Με αυτήν τη λογική είναι δομημένο και το μενού που υπογράφει ο Βαγγέλης Ρώτας και εκτελεί με επάρκεια ο Δημήτρης Παπαδημητρίου. Ό,τι δοκιμάσαμε ήταν καλοφτιαγμένο και νόστιμο. Μαύρη (με φυτικό άνθρακα) φοκάτσια γεμισμένη με ντοματίνια, ελιές, τσαλαφούτι και μαριναρισμένο σύκο, φαντεζί γλειφιτζούρια κοτόπουλου με τρυφερό κρέας, κάρυ και σπιτική BBQ σος, τραγανές γαρίδες άψογα τηγανισμένες σε κρούστα από πάνκο, σεβίτσε από λαβράκι, ελαφρύ και με ωραία αίσθηση του ψαριού σε συνδυασμό με μάνγκο και ροζ πιπέρι.

Περνώντας στα κυρίως, απολαύσαμε τη ζουμερή σιγομαγειρεμένη πανσέτα με τον πολύ νόστιμο πουρέ πατάτας (αν και το wasabi που υποσχόταν ο κατάλογος δεν ακούστηκε όσο έπρεπε), ενώ το ριζότο ήρθε καλοχυλωμένο, με αχλάδι, παρμεζάνα, γκοργκοντζόλα και μια αέρινη φέτα προσούτο να προσφέρει επιπλέον υφή. Κλείσαμε με απαλή και αρωματική σούπα φράουλας και μια πολύ ενδιαφέρουσα τάρτα λεμονιού με καλή χειροποίητη μαρέγκα.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων