Focus

Τελευταία ευκαιρία για τις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας!

Από -

Αλέξανδρος Τσιοτίνης
Αλέξανδρος Τσιοτίνης

Λόγω Covid, οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας γίνονται φέτος όψιμα, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο (έως 15/10), και έχουν ήδη εξελιχθεί σε μια τεράστια γευσιγνωσία, απλωμένη σε όλη τη χώρα. Τηλέφωνα και site πήραν φωτιά στα 81 εξαιρετικά εστιατόρια και ταβέρνες που έχουν βραβευτεί φέτος με Χρυσό Σκούφο ή Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και συμμετέχουν στο event.

Πολλοί ψαγμένοι foodies δεν αρκούνται σε ένα εστιατόριο, αλλά επωφελούνται της εξαιρετικής σχέσης ποιότητας-τιμής των ειδικών μενού για να δοκιμάσουν περισσότερα, να εξασκηθούν στη βραβευμένη καλοφαγία και να καλύψουν την ανάγκη για κοινωνικές συνευρέσεις που στερηθήκαμε τόσο καιρό. Στο «CTC», η πλειοψηφία είναι νέα παιδιά στα πρώτα γαστρονομικά τους βήματα. «Τρελαίνονται με την αποδόμηση του καλαμαριού-πέστο “όχι του Λαζάρου, του Τσιοτίνη”, όπως χιουμοριστικά το καταγράφω, και για την εμβληματική μας βελουτέ καλαμπόκι, αρωματισμένη με αστακό και αφρό από τρούφα και περγαμόντο. Λένε ότι αυτό το πιάτο είναι ταξίδι», επισημαίνει o Αλέξανδρος Τσιοτίνης. Στο «Artisanal», ο σεφ Δημήτρης Δημητριάδης υπογραμμίζει την ικανοποίηση του κόσμου για το άκρως προσιτό μενού και συμπληρώνει πως «εκπλήσσονται και ενθουσιάζονται με το μοβ ρύζι, από το χρώμα του παντζαριού, στο nigiri με καπνιστό χέλι Άρτας».

Λευτέρης Λαζάρου
Λευτέρης Λαζάρου

Πολλές κρατήσεις για τον Οκτώβριο καταγράφει ήδη το «Sense» του ξενοδοχείου «Athens Was». «Έρχονται από τα βόρεια προάστια έως τη Γλυφάδα, και το πιάτο που ξεχωρίζουν οι περισσότεροι είναι η φραγκόκοτα με μπάμιες», μου λέει ο σεφ Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος. Στο «Βαρούλκο» η ζήτηση υπερβαίνει την προσφορά. «Αυτή η εκδήλωση ανοίγει στα νέα παιδιά το δρόμο της γαστρονομίας που αλλιώς θα ήταν δύσκολο να τον περπατήσουν. Ξέρουν ότι, όταν έρθουν στις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας, θα νιώσουν άνετα γιατί θα υπάρχουν συνομήλικοί τους με παρόμοιες ανησυχίες στα διπλανά τραπέζια», εξηγεί ο Λευτέρης Λαζάρου.

banner
Μαρίνος Σουράνης
Μαρίνος Σουράνης

Στο «Petra» του ξενοδοχείου «Canaves» στην Οία, η εκδήλωση είναι πολύ δημοφιλής στους κύκλους των επαγγελματιών που δουλεύουν στα εστιατόρια της Σαντορίνης. Ένα από τα πιο κολακευτικά σχόλια για τον σεφ Τάσο Στεφάτο είναι ότι το φαγητό του «θυμίζει μαμαδίστικο, παρά τις εξελιγμένες τεχνικές». «Μας λένε ότι δεν έχουν ξαναδοκιμάσει γεύσεις ψαριών σαν κι αυτές», τονίζει ο Μαρίνος Σουράνης από την τηνιακή «Μαραθιά», «και τους ικανοποιούν πολύ ασυνήθιστοι συνδυασμοί, όπως ο βλάχος με λουκάνικο σαλσίτσι ή τα τραγανιστά τηγανισμένα λέπια που δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι τρώγονται!». Οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας συνεχίζονται μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, οπότε σπεύσατε!

Δείτε τα μενού των εστιατορίων και κάντε την κράτησή σας εδώ.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων