Νέα

Τα πρώτα νέα της φετινής παραλιακής

Από -

Μόλις λίγες ημέρες μετά το restart των εστιατορίων και τα νέα από το παραλιακό μέτωπο της πόλης έρχονται το ένα μετά το άλλο, θυμίζοντας καλοκαίρια της προ-κορωνοϊού εποχής. Ηχηρά ονόματα της διασκέδασης αναζητούν την πολυπόθητη πρόσβαση στη θάλασσα, γνωστοί και βραβευμένοι σεφ αναλαμβάνουν δράση σε νέα πόστα και όλα δείχνουν πως το πρώτο αυτό κύμα αφίξεων θα γίνει μεγαλύτερο. Σε συνέχεια λοιπόν του εντυπωσιακού «Huracan» που έκοψε πρώτο το νήμα την περασμένη εβδομάδα, αυτήν τη Δευτέρα 8/6 το κλασικό «Εν Πλω» του ομίλου Σταθοκωστόπουλου μας υποδέχεται εκ νέου ως «Del Posto», με τον Μιχάλη Ντουνέτα στα ηνία μιας μοντέρνας ιταλικής κουζίνας που θα σερβίρεται στον κομψά ανανεωμένο χώρο του εστιατορίου.

Αλλαγή σκυτάλης έχουμε όμως και στο ξενοδοχείο «Glyfada Riviera» όπου νέος executive chef είναι ο Γιώργος Στυλιανουδάκης. Ο βραβευμένος σεφ θα δώσει ιδιαίτερη βάση στο «Maraveal», το επίσημο εστιατόριο του ξενοδοχείου, όπου γύρω στα μέσα Ιουνίου θα παρουσιάσει τη χαρακτηριστική μοντέρνα ελληνική κουζίνα του, από την οποία δεν θα λείπουν σπεσιαλιτέ σαν την κακαβιά και το ασυναγώνιστο κρητικό στιφάδο του.

Νέους ενοίκους έχει όμως και το «Yabanaki» στη Βάρκιζα. Το «Coyoacan» κατηφορίζει φορτσάτο από το Θησείο στη γνωστή παραλία, επενδύοντας στην boho chic ατμόσφαιρα και τις μοντέρνες γεύσεις του σεφ Παναγιώτη Μουτσόπουλου που θα δένουν τη Μεσόγειο με το Μεξικό. Η πρεμιέρα υπολογίζεται για τις 11/6, μαζί με το νέο μέλος της οικογένειας των «TGI Fridays» που έρχεται φέρνοντας τη signature ατμόσφαιρα Παρασκευής πάνω στην άμμο της Βάρκιζας.

Εκείνες τις ημέρες θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια του «Privilege» που αφήνει προσωρινά το κέντρο για να περάσει το καλοκαίρι του στη λαμπερή πλαζ του Αστέρα. Η καλοκαιρινή έδρα του Βασίλη Τσιλιχρήστου θα λέγεται «Privilege Beach House» και θα ξεκινήσει τη λειτουργία του σταδιακά, με all day γεύσεις και σέρβις στις ξαπλώστρες, ενώ στην πορεία θα μπουν στο παιχνίδι τα sunset parties αλλά και τα πιο επίσημα βραδινά πιάτα, πάντα με το άγγιγμα του σεφ Νίκου Θωμά.