Νέα

Sunday roast ξανά στο «Vezené»

Από -

Ναι, αυτό το κυριακάτικο κάλεσμα για φαγητό του «Vezené» μ αρέσει πολύ, γιατί διευρύνει τη θέρμη του οικογενειακού τσιμπουσιού τοποθετώντας την με πολύ cool τρόπο στο σήμερα. Το κάλεσμα λοιπόν απευθύνεται σε ελεύθερους, παντρεμένους, χωρισμένους, εργένισσες, καψούρηδες, αντροπαρέες μετά το poker, γυναικοπαρέες που μετά θα πάνε θέατρο, και όλους όσους θέλουν να βιώσουν στιγμές αγάπης, φιλίας, και θαλπωρής με τις οποίες είναι συνυφασμένα τα κυριακάτικα τραπέζια.

Ο έξυπνος τίτλος που έχουν βάλει είναι «Sunday roast, σχεδόν σαν της μαμάς». Όλες τις Κυριακές του χειμώνα (από 1.00 μ.μ.) ο Βεζενές ψήνει στον ξυλόφουρνο τις δικές του οικογενειακές γευστικές αναμνήσεις γεμάτες νοσταλγία για την πατρίδα όντας μεγαλωμένος στην Αμερική, πράγμα το οποίο σημαίνει επικές μερίδες φαγητών για μοιρασιά στη μέση με πολλά ψητά με επτανησιακές επιρροές πράγμα το οποίο σημαίνει πολλά ζυμαρικά για συνοδεία. Ένδοξες κοπές (Cote De Boeuf, Delmonico, Tomahawk) από πληθωρικές ράτσες βοδινών, κατσικίσια μπούτια Βόνιτσας, πάπιες, φραγκόκοτες και κότσια μοσχαριών χορτοφαγικής εκτροφής, σιγοψημένα και σιγομαγειρεμένα με τις πρωτόγονα απλές τεχνικές του ξυλόφουρνου, της κατσαρόλας, της σούβλας και της θράκας, κρητικά κοτόπουλα μαριναρισμένα σε ξινόγαλο με την τεχνική του χρυσαφένιου τηγανιού, πίτες με κυνήγια και λαχανικά, πολλές εκδοχές πατάτας (Pommes Anna, πουρές, σπαστές Hash) και «Amatriciana» al dente.

Οι μερακλήδες θα το γιορτάσουν με μεδούλι, γλυκάδια, καρδούλες, ενώ στην αρχή θα ζεσταινόμαστε με κρεατόσουπα από βοδινή ουρά με φιδέ Ramen από την κουζίνα του αδελφού «Birdman». Super fun νοσταλγική 80’ς διάθεση από Evelyn Champagne King, Milli Vanilli, Samantha Fox και Nena, ως υπόκρουση. Έχω βρεθεί σε τέτοια τραπέζια στου παλιότερα στις γιορτές στου «Vezené» και ξέρω πόσο αγαπησιάρικα είναι.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων