Νέα

Στο Matsuhisa Athens η Ιαπωνία συναντά την Ελλάδα και το Περού!

Χρυσοί Σκούφοι News & Tips powered by Barilla

Από -

Το Matsuhisa διατηρεί τις γαστρονομικές του δάφνες, όσον αφορά τη Γιαπωνέζικη κουζίνα και τις εμπλουτίζει με Ελληνικά και Περουβιανά στοιχεία, προσεγγίζοντας με επιτυχία το umami γευστικό αποτέλεσμα.

Κάθε φορά που το Matshuhisa είναι στο πρόγραμμα των γευστικών δοκιμών η προδιάθεση είναι πολύ θετική. Και πώς να μην είναι όταν ξέρεις ότι θα βρεθείς σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά location της Αθηναϊκής Ριβιέρας, για να δοκιμάσεις πιάτα που υπογράφει ο ειδικός Nobu;

Αυτή τη φορά καθίσαμε σε ένα από τα στρογγυλά τραπέζια, που έχουν πρόσβαση στην θέα της κουζίνας και της θάλασσας. Όπως πάντα το προσωπικό είναι απόλυτα ενημερωμένο και ευγενικό. Ξεκινήσαμε μελετώντας την ανανεωμένη λίστα cocktail. O bar manager Χάρης Γεωργακόπουλος με την ομάδα του έχει δημιουργήσει συνταγές, που συνδυάζουν με επιτυχία Ιαπωνικά και τοπικά υλικά, αναδεικνύουν τα χαρίσματα των spirits και παντρεύονται με τα πιάτα, αναβαθμίζοντας το bar station του εστιατορίου.

Για την προετοιμασία του ουρανίσκου, πολύ καλό είναι το Dolce Verde, με βάση το gin. Είναι τόσο δροσερό και όξινο, που φρεσκάρει την παλέτα. Εξίσου καλό, για να κάνει παρέα στα πρώτα ωμά πιάτα είναι το Bourbon safari με ωραίες νότες εσπεριδοειδών. Το δοκιμάσαμε μαζί με τα σπιρτόζικα Sashimi tacos με σολομό, Sashimi λαβράκι και τα πληθωρικά γευστικά Tiradito White Fish.

Ένα από τα καινούργια πιάτα που ξεχωρίζει για την ένταση του είναι το New Style Toro με φρέσκο τόνο, που ισορροπεί ακόμα καλύτερα αν του βάλεις δίπλα ένα plum sour, που είναι γλυκόξινο με καπνιστές πινελιές.

Μερικά πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε είναι το κλασικό black cod, το Χιλιανό λαβράκι και τα πικάντικα noodle καλαμαριού. Έκπληξη είναι η συλλογή με sushi που έχουν ως βάση ελληνικά ψάρια και ο συνδυασμός του foie gras με τα ζουμερά escalopes. Στην ενότητα των γλυκών το επίπεδο έχει ανέβει, με πιο σύνθετες προτάσεις και πολύ καλό homemade παγωτό - ξεχωρίζει το sorbet καρύδας με λάιμ.

Barilla Masters of Pasta

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων

Σχετικά Θέματα

2 γευστικές εκπλήξεις στην Οία

11/07/2019

2 γευστικές εκπλήξεις στην Οία

Η Σαντορίνη δεν παύει να μας ξαφνιάζει ευχάριστα και αυτά είναι δύο από τα εστιατόρια της Οίας που δοκιμάσαμε φέτος και μας κέρδισαν.

Τα φετινά νέα της γαστρονομικής Σαντορίνης είναι καυτά σαν λάβα

21/06/2019

Τα φετινά νέα της γαστρονομικής Σαντορίνης είναι καυτά σαν λάβα

Ήρθε ξανά αυτή η εποχή που οι σεφ παίρνουν κουτάλες και μαρμίτες υπό μάλης και μας στέλνουν γαστρονομικούς χαιρετισμούς από νησιά-ντίβες και ειδυλλιακές ακρογιαλιές. 

3 γευστικά νέα από την Πελοπόννησο

27/05/2019

3 γευστικά νέα από την Πελοπόννησο

Βραβευμένοι σεφ αλλά και νέα hip projects από τη Μεσσηνία ως την Ερμιόνη.

Νόστιμα νέα από τις Κυκλάδες

08/05/2019

Νόστιμα νέα από τις Κυκλάδες

Ανανεωμένο υποδέχεται το φετινό καλοκαίρι το ρομαντικό εστιατόριο «Alios Ilios», ενώ και η Νάξος μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι της γαστρονομίας.

Οι γαστρονομικές εκπλήξεις της Ρόδου

22/04/2019

Οι γαστρονομικές εκπλήξεις της Ρόδου

Η Ρόδος, ένα από τα νησιά που έχτισαν το τουριστικό προφίλ της καλοκαιρινής Ελλάδας βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε φάση επαναπροσδιορισμού της ταξιδιωτικής της ταυτότητας φρεσκάροντας την ξενοδοχειακή αλλά και την εστιατορική της σκηνή.

Φτιάξτο μόνος σου!

08/04/2019

Φτιάξτο μόνος σου!

Οι homemade παρασκευές αρχίζουν ν’ αποτελούν ένα νέο πεδίο προσωπικής έκφρασης σεφ και εστιατόρων και στο φετινό σαφάρι των Χρυσών Σκούφων είδαμε πολύ ιδιαίτερες εκδοχές τους.

Η ελληνική κουζίνα αγαπά το μεταμοντέρνο

28/03/2019

Η ελληνική κουζίνα αγαπά το μεταμοντέρνο

Ένας από τους βασικούς τρόπους της ανανέωσης της ελληνικής κουζίνας που παρατηρήσαμε και στο φετινό σαφάρι για τους Χρυσούς Σκούφους είναι η μεταμοντέρνα μετάφραση κλασικών ιδεών.

Οι πρώτες ύλες που κάνουν τη διαφορά

20/03/2019

Οι πρώτες ύλες που κάνουν τη διαφορά

Oι σεφ δημιουργούν πολύ στενές συνεργασίες με μικρούς παραγωγούς, προκειμένου να εξασφαλίσουν πρωτότυπα, δυσεύρετα λαχανικά, κρέατα και θαλασσινά.

H γαστρονομική έκπληξη της Ίου

04/03/2019

H γαστρονομική έκπληξη της Ίου

Μπορεί η Σαντορίνη να είχε όπως πάντα την τιμητική της στους Χρυσούς Σκούφους 2019, όμως η γαστρονομική επιτροπή χάρηκε ωραία γαστρονομικά επιτεύγματα και σε off Broadway νησιά σαν την Ίο.

Το Χρυσοσκουφάτο νησί της Ελλάδας

25/02/2019

Το Χρυσοσκουφάτο νησί της Ελλάδας

Με τέσσερις Χρυσούς Σκούφους η Σαντορίνη κρατάει την πρωτοκαθεδρία της στη νησιώτικη Ελλάδα.

Green is the new black

18/02/2019

Green is the new black

Όσο κι αν η δύναμη του κρέατος μοιάζει δεδομένη, είναι σαφές σε όλη την υδρόγειο ότι οι κορυφαίοι σεφ εξερευνούν συστηματικά πλέον και παρουσιάζουν τις γαστρονομικές δυνατότητες του φυτικού βασιλείου.

Σαν τη γαστρονομική Χαλκιδική δεν έχει!

11/02/2019

Σαν τη γαστρονομική Χαλκιδική δεν έχει!

Το πέρασμα της επιτροπής των Χρυσών Σκούφων από τη Χαλκιδική έχει σταθερές αξίες αλλά και γευστικές ανατροπές.

Νέος γαστρονομικός αέρας φύσηξε στην Κέρκυρα

04/02/2019

Νέος γαστρονομικός αέρας φύσηξε στην Κέρκυρα

Oι εξαιρετικές γευστικές φάσεις από το club των Χρυσών Σκούφων δεν θα μπορούσαν να μην ξεκινούν από την Κέρκυρα.