Δοκιμάσαμε

«Spit Jack»: Κοσμοπολίτικη ροτισερί με άποψη

Από -

Δέρμα, ξύλο και πολυέλαιοι δίνουν στη σάλα στιλ στιβαρό, τοίχοι από σπατουλαριστή γκριζάδα και δύο τσιμεντένια γουρουνάκια αλαφραίνουν με ανεπιτήδευτη τσαχπινιά την αύρα, ενώ τα κάδρα με τους τατουαρισμένους σελέμπριτι δίνουν μια rock ’n’ roll νότα σε ένα νεοϋορκέζικο μπιστρό με θέση φαβορί στις προτιμήσεις των επισκεπτών του. Είτε πετύχετε τα παπάκια και τις πορκέτες να στριφογυρίζουν στη ροτισερί πίσω από τη μαρμάρινη μπάρα είτε όχι, τα custom-made μπαλταδάκια που είναι αραδια­σμένα στα κουβέρ ξεκαθαρίζουν εξαρχής ότι οι τύποι εδώ παίρνουν το κρέας πραγματικά στα σοβαρά.

Πάπια ψημένη στην εντέλεια (σε σούβλα και όχι στο τηγάνι, όπως συνηθίζεται στη γειτονιά), κοτοπουλάκι ζουμερό και πορκέτα με πέτσα-πυροτέχνημα αποτελούν την τριλογία της σούβλας, ενώ το σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο short rib, που σερβίρεται βάσει διαθεσιμότητας, λιώνει και μόνο που το κοιτάζεις. Ο κρεατοφαγικός πυρήνας διανθίζεται με ποικιλία από κομψές σαλάτες (ενθουσιαστήκαμε με τη φινετσάτη απόλαυση γλυκιάς φρεσκάδας που κρύβει η εκτός μενού, αλλά τακτικά διαθέσιμη Sweet Tomato Salad με burrata) και προσεγμένα sides (άκρως ινσταγκραμικά τα corn cobs, με ευχάριστη homey γεύση και spicy απόηχο). Από τα Jasmine Rice Bοwls, καθιερωμένα πια ως αυτοτελείς και ολοκληρωμένες lunch break προτάσεις, απολαύσαμε την ευχάριστη comfort οικειότητα που αγκαλιάζει τις ασιατικές νότες του μπολ με την τρυφερή πάπια, με ρύζι σωστά βρασμένο και δροσιά από φύτρες, μυρωδικά και τζίντζερ.

Προσεχώς το μενού θα αναβαθμιστεί, με αρνάκι ελληνικών αρωμάτων να ενισχύει τις κρεατοφαγικές επιλογές, νέες προτάσεις να εμπλουτίζουν την γκάμα σε sides και σαλάτες και τη λίστα κρασιών να διευρύνεται, φροντίζοντας έτσι το all day μενού να έχει ποικιλία για τους everyday θαμώνες του, οι οποίοι είναι αρκετοί και τα βράδια κινούνται κυρίως με κρατήσεις.

Αγία κρεατοφαγική τριάδα

Crackling porchetta

Απαλά καρυκευμένο για να αφήνει τις γεύσεις να αναδειχτούν, το γουρουνάκι του «Spit Jack» σκάει στο στόμα σαν γευστικό πυροτέχνημα, με το κρατσάνισμα της πέτσας του να δικαιολογεί το όνομα του πιάτου.

Half crispy duck

Το μόνο μέρος στη γειτονιά, όπου η πάπια σιγοψήνεται στη σούβλα αντί να καψαλίζεται στο τηγάνι. Το ντελικάτο πουλερικό διατηρεί όλες τις γευστικές του νότες, με τραγανή την πέτσα και τρυφερή τη σάρκα του.

Slow cooked short rib

Αρκετά τρυφερό ώστε να διαλύεται στο πιρούνι, το αργομαγειρεμένο μοσχαράκι, το οποίο σερβίρεται επιβλητικό, με το κόκαλό του δίπλα, κρύβει ωραία smokey επίγευση κι ευχάριστα γλυκόξινα παιχνιδίσματα στο ντρέσινγκ.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων