Κρασί

Σισιλιάνικη βόλτα σε πέντε ποτήρια

Από -

Για την πρώτη του βραδιά παντρέματος φαγητού-κρασιού το «Cupola» επέλεξε ένα αξιόλογο σισιλιάνικο οινοποιείο που μοιράζει τις δραστηριότητές του ανάμεσα στην Κοντέσα Εντελίνα και στην Παντελερία.

Περίπου ένα χρόνο αφότου άνοιξε τις πόρτες του στην Ευφορίωνος το ιταλικό εστιατόριο «Cupola» διοργανώνει αυτήν τη Δευτέρα 16/10 την πρώτη του οινογευσιγνωσία, μια βραδιά γνωριμίας με το οινικό πορτφόλιο του πολύ αξιόλογου σισιλιάνικου οίκου Donnafugata. Ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα τους, ο Antonio και η Jose Rollo μοιράζουν τις δραστηριότητές τους ανάμεσα στους αμπελώνες στην Κοντέσα Εντελίνα της Σικελίας και στην Παντελερία, ένα μικρό νησάκι κοντά στην Αφρική, το οποίο υπερηφανεύεται για τους γλυκούς οίνους του.

Τα κρασιά τους που θα δοκιμαστούν τη Δευτέρα 16/10, με τον πολύ καλό σομελιέ Γιάννη Μακρή ως πλοηγό, θα σας συστήσουν και τα δύο τερουάρ. Πρόκειται για τα Anthilia 2016 (Catarratto, Chardonnay, Viognier), La Fuga 2016 (Chardonnay), Sherazzade 2015 από το χαρακτηριστικό για το οινοποιείο σταφύλι, το Nero d’Avola, Angheli 2014 (Merlot, Cabernet Sauvignon) κι επιδόρπιο Kabir 2016 από Μοσχάτο Αλεξανδρείας, που στην Παντελερία ονομάζεται «Zibibbo». Θα συνδυαστούν αντίστοιχα με πέντε πιάτα του σεφ του εστιατορίου Stefano Rossi: βελουτέ κολοκύθας με μαύρη τρούφα και τραγανό σπεκ, ταρτάρ κιτρινόπτερου τόνου, ριζότο με φρούτα του δάσους και Nero d’Avola, οσομπούκο με πουρέ άγριων μανιταριών και πανακότα. Τα seatings είναι δύο, ένα στις 8 κι ένα στις 10 μ.μ., και το κόστος συμμετοχής € 50 το άτομο.

banner

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων