Δοκιμάσαμε

Σαρδελάκι με... νέα θέα πάνω στη θάλασσα

Από -

Διαχρονικό γκραν σουξέ της περιοχής, με φήμη ικανή να προσελκύει θαμώνες ακόμη κι απ’ την άλλη άκρη της Αττικής, στην επανέναρξη της λειτουργίας του, το «Σαρδελάκι με… Θέα» επέστρεψε στις προ-lockdown φούριες του με τέτοια φόρα που, από τις πρώτες κιόλας μέρες, η άνετή του σάλα με τη μαγευτική θέα στον Λαιμό και στην πλάτη του Αστέρα έφτανε τα όρια των νέων κανονισμών ασφαλείας σε χρόνο ρεκόρ. Αυτό δεν το πετυχαίνεις αν δεν έχεις ταυτιστεί με την ποιοτική, χαλαρή ψαροφαγία σε value for money τιμές, εξασφαλίζοντας σταθερή ποιότητα και θελκτική ατμόσφαιρα, ατού που αποτελούν τη βάση της ταυτότητας αυτού του παραθαλάσσιου στεκιού. Φέτος το καλοκαίρι, όμως, το «Σαρδελάκι» της Βουλιαγμένης έχει έναν ακόμη άσο στο μανίκι του, που όχι μόνο λύνει το σταθερό παράπονο των fans του για την έλλειψη δυνατότητας κρατήσεων, αλλά γίνεται και αφορμή ώστε η κουζίνα να ανεβάσει στροφές και να περάσει στο επόμενο επίπεδο της μακράς γευστικής της παράδοσης.

Μια πανέμορφη, άνετη, δροσερή κι ανεπιτήδευτη αυλή, σαν μικρό αυτόνομο νησί, κάτω ακριβώς από την κεντρική σάλα του μαγαζιού και μιαν ανάσα από τον παφλασμό της θάλασσας, η ταράτσα του παλιού πυροβολείου της Βουλιαγμένης έχει μεταμορφωθεί σε αυτό που οι άνθρωποι του μαγαζιού αποκαλούν «το πριβέ μας». Εδώ, μια ντουζίνα τραπεζάκια όλα κι όλα, σαν έτοιμα για να σαλπάρουν μέσα στον Σαρωνικό, υποδέχονται στη σαγηνευτική απλότητα του τοπίου τους καλεσμένους τους, που όχι μόνο την δυνατότητα να κάνουν κρατήσεις έχουν, αλλά και να δοκιμάσουν πιάτα απ’ τη νέα γευστική βεντάλια της κουζίνας.

Με αιχμή του δόρατος την κομψή ωμοφαγία, σεβίτσε και καρπάτσιο πάνε κι έρχονται στα όμορφα φωτισμένα τραπέζια, λιχούδικες δημιουργίες σαν το σουβλάκι με σουπιά και γάμπαρη Αμβρακικού σκορπούν τις μυρωδιές τους, ενώ μεγάλα ψάρια κι εκλεκτά θαλασσινά ταιριάζουν τις γεύσεις τους με ετικέτες από τη νέα συλλογή κρασιών, που σύντομα θα παλαιώνουν όμορφα στο υπό διαμόρφωση εν είδει παραθαλάσσιου κελαριού εσωτερικό του πυροβολείου. Κι όλα αυτά, χωρίς να έχει χαθεί ούτε λέπι από τη χαλαρή, οικεία και φιλική ατμόσφαιρα, που έχει εδραιώσει το «Σαρδελάκι με… Θέα» ως φαβορί των ψαροφαγικών μας προτιμήσεων.

Μην χάσετε

Σεβίτσε λαβράκι με γαρίδα

Ορεκτική οξύτητα, μετρημένη κάψα και ευχάριστα τροπικά αρώματα δίνουν ζωντάνια σ’ αυτό το παιχνιδιάρικο καινούργιο πιάτο, με το λαβράκι να δίνει υπόσταση στην μπουκιά και την αστεράτη γαρίδα, ζουμερή και νόστιμη, να κλέβει το σόου.

Γαύρος τηγανητός φιλέτο

Πιάτο-υπογραφή του μαγαζιού και όχι άδικα, ένα απ’ τα πιο fun μεζεδάκια που μπορείς να φας σε ψαροταβέρνα στην Αθήνα, με τη θεοτράγανη, ανάλαφρη κρούστα του να συνοψίζει στην μπουκιά την έννοια του ανέμελου τσιμπολογήματος.

Σουβλάκι σουπιά - γαρίδα

Πιάτο λιχούδικο, πλούσιο και γευστικό, ό,τι χάνει στην ανισορροπία των υφών του το κερδίζει με τη ρετρό γοητεία που του δίνει η πικάντικη σάλτσα με τη λιωμένη φέτα, σαν ένα μεταμορφωμένο σαγανάκι θαλασσινών.