Θέμα

Πρόσκληση σε τσάι (και σοκολάτα)!

Αν αναρωτιέστε αν το τσάι και η σοκολάτα είναι ταιριαστό συνδυασμός σας έχουμε την απάντηση… Οι δυο αγαπημένες συνήθειες μπορούν να ζευγαρώσουν με πολλούς και ελκυστικούς τρόπους.

Δεν αναφερόμαστε στα κεκάκια, μπισκοτάκια και λοιπά γλυκάκια με σοκολάτα, που συνήθως συνοδεύουν το ζεστό ρόφημα στα καφέ ή σε ένα απογευματινό break στο τραπεζάκι του σαλονιού. Εδώ μιλάμε για καθαρή, ανόθευτη, DARK σοκολάτα! Μια γουλιά τσάι, μια δαγκωνιά σοκολάτα, λίγη κουβέντα, λίγη μουσική, λίγη σοκολάτα ξανά… Ατόφια γλυκιά ευτυχία για tea lovers και chocoholics σε μια ανατρεπτική version του κλασσικού English Tea.

Βέβαια, το ταίριασμα κάθε ποικιλίας τσαγιού με κάθε είδος σοκολάτας, είναι το κλειδί για μια ιντριγκαδόρικη γευστική απόλαυση. Για παράδειγμα, ένα δυνατό μαύρο τσάι (ακόμα και το καπνιστό lapsang souchong) ζητάει μια σκέτη μαύρη σοκολάτα που να μπορεί να σταθεί ισάξια πλάι του, ίσως κάποια σοκολάτα με ξηρούς καρπούς και γήινα αρώματα. Τα πιο ελαφρά τσάι τύπου rooibos σίγουρα ταιριάζουν με μια σοκολάτα αρωματισμένη με εσπεριδοειδή –πορτοκάλι ή λάιμ-, με την DARK με τσάι και λάιμ να αποτελεί το ιδανικό pairing. Σαν ταίρι δίπλα σε αυτήν τη φίνα σοκολάτα, βάζει σοβαρή υποψηφιότητα και το τσάι Earl grey με άρωμα περγαμόντου, το τσάι του βουνού και πέραν κάθε αμφιβολίας το πράσινο τσάι (χωρίς προσθήκη ζάχαρης παρακαλώ).

Εάν το «μενού» περιλαμβάνει αρωματισμένα blends τσαγιών, τα ροφήματα με ζεστά μπαχαρικά (κανέλα, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο) συμπορεύονται τέλεια με μια σοκολάτα με κόκκινα φρούτα ή αλλιώς superfruits λόγω των δυνατών αντιοξειδωτικών τους ιδιοτήτων: η γλυκόξινη γεύση τους συμπληρώνει φανταστικά τη πλούσια θέρμη των μπαχαρικών. Ένα μαύρο τσάι, αλλά προς την πιο απαλή μεριά του φάσματος -ας πούμε το ινδικό αρωματικό Darjeeling- ταιριάζει καλύτερα με την trendy DARK με αλμυρή καραμέλα. Αν μάλιστα η πρόσκληση για τσάι ακολουθεί τις συνήθειες των υψιπέδων του Θιβέτ, όπου το ρόφημα σερβίρεται ανακατεμένο με βούτυρο, η DARK με αλμυρή καραμέλα είναι ο πιο ταιριαστός συνδυασμός.

Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία ενός tea gathering (πέρα από τη συμπάθεια που πρέπει να συνέχει τους συνδαιτυμόνες) είναι η υψηλή περιεκτικότητα της DARK σοκολάτας σε κακάο -50% πραγματικό κακάο- που είναι και η βάση για μια υψηλής ποιότητας σοκολάτα.

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης