Κρασί

«Privilege Beach House»: Ατμοσφαιρικές Πέμπτες με Whispering Angels

Από -

Ναι, το επίκεντρο της Astir Beach φέτος είναι ένα πανέμορφο lounge restaurant, εντελώς ανοιχτό στο ελληνικό καλοκαίρι, αφού δεν έχει καθόλου στεγασμένο χώρο. Ο Βασίλης Τσιλιχρήστος μετέφερε στην παραλία το θρυλικό brand του και δημιούργησε μαζί με τους συνεργάτες του (επικεφαλής, ο μουσικός παραγωγός Κώστας Ζήκος) ένα χώρο δύο ταχυτήτων: μπροστά έχει κιλίμια στρωμένα στην άμμο, χτιστούς και μαξιλαράτους καναπέδες και τραπέζια από φέτες κορμών για άραγμα αλλά για και πιο πάρτι καταστάσεις το παρασκευοσαββατοκύριακο. στο πίσω μέρος βρίσκονται τα τραπέζια του εστιατορίου, κάτω από «περίπτερα» διακοσμημένα με φούντες και λευκά σκοινιά.

Να το τιμήσετε οπωσδήποτε μια Πέμπτη, διότι όλο το καλοκαίρι η μέρα είναι αφιερωμένη στο εξαιρετικό premium ροζέ κρασί της Κυανής Ακτής Whispering Angels και στο ηλιοβασίλεμα. Εγώ πήγα την ώρα που ο ήλιος έπεφτε στη θάλασσα, παρήγγειλα μια φιάλη της σοδειάς του 2019 και, ακούγοντας υποβλητική χαλαρωτική μουσική, απόλαυσα τα αρώματα βατόμουρου και φράουλας, την κρεμώδη υφή και το μεγάλο γευστικό εύρος της. Δίπλα στη μεσογειακή ευγένεια αυτού του εμβληματικού κρασιού της Côte d'Azur, που έχει γίνει πλέον παγκόσμια μόδα, οι σεφ του «Privilege Beach House», Νίκος Θωμάς και Κώστας Τερζούδης, ετοιμάζουν κάθε Πέμπτη ένα διαφορετικό μενού τριών πιάτων ώστε να μη βαριόμαστε να το απολαύσουμε ξανά και ξανά.

Εγώ χάρηκα ένα ωραιότατο καρπάτσιο από λαβράκι κεντημένο με ταρτάρ χωριάτικης σαλάτας μαζί φράουλες και μούρα, που τα αρώματά του ταίριαξαν χέρι-γάντι με το κρασί. Πολύ μου άρεσε και το εξαιρετικό ανάλαφρο καλαμάρι με χούμους πειραγμένο με μίσο και καρύδα και τσάτνεϊ από μάνγκο με τσορίθο, καθώς το κρασί πυροδότησε τα ωραία αρώματα του επιτυχημένου γευστικού fusion. Συνολικά πρέπει να πω ότι η κουζίνα του «Privilege» έχει δέσει κι είναι καλύτερη από αυτήν που δοκιμάσαμε το χειμώνα.

i Ειδικό μενού 3 πιάτων με 2 ποτήρια Whispering Angels στα €50.