Focus

Πού θα πάμε για φαγητό και κουβέντα μετά το Ηρώδειο;

Από -

Πάντα ύστερα από μια παράσταση ή μια συναυλία στο αρχαίο ωδείο αναζητάμε ένα… νόστιμο πόστο εκεί γύρω για να τα πούμε, να αστειευτούμε και, φυσικά, να φιλοσοφήσουμε. Ιδού έξι από αυτά.

«Balcony»

Κομψό μπαλκόνι στο Κουκάκι, στην ταράτσα ενός διώροφου νεοκλασικού, ιδιαίτερα δημοφιλές στους ξένους επισκέπτες της Αθήνας. Ο Γιώργος Ιωάννου ετοιμάζει πιάτα μοντέρνας ελληνικής κουζίνας, όπως χτένια και γαρίδες με μεστό αβγολέμονο, σταμναγκάθι και σέσκουλα, μπακαλιάρος sous vide με ψητά παντζάρια, βραστά χόρτα, ταραμά και ψητό χέλι, μπλε καβούρι Αθηναϊκή και καρπάτσιο αρνιού.

«Αρκαδία»

Περιποιημένη ταβέρνα απέναντι από το Μουσείο Ακρόπολης, με παραδοσιακές σπιτικές γεύσεις που αξίζουν όλη μας την προσοχή, η οποία λειτουργεί εδώ και τριάντα χρόνια. Λαχανοντολμάδες λ.χ. που γράφουν στην ούγια τους «μαμά» με πλούσιο αβγολέμονο, ρεβιθοκεφτέδες με σάλτσα ταχίνι κι ένας αλλιώτικος μουσακάς με σιγομαγειρεμένο αρνάκι γάλακτος σε φωλιά μελιτζάνας, γκρατιναρισμένο με γιαούρτι.

«Seawolf»

Ένας χώρος ανοιχτόκαρδος, στο Κουκάκι, με ανοιχτή κουζίνα, ωραίο μωσαϊκό στο πάτωμα κι εντυπωσιακή κόκκινη πέτρα στους τοίχους. Εδώ ο Ηλίας Μπαλάσκας δημιουργεί ένα σενάριο δημιουργικής ψαροφαγίας βασισμένο σε ελληνικές ιδέες έξυπνα μπλεγμένες με υλικά του πλανήτη: σαλάτα αλά πολίτα, tacos με καπνιστό χέλι και μπριάμ στον ξυλόφουρνο, ραβιόλια με κιμά από χταπόδι και ξινή κρέμα.

«Caravin»

Έχει ωραία ενέργεια αυτό το μικρό, bohemian chic wine bar της Άννας Χρισκιώτη και της Αγγελικής Γκινοπούλου στην πιάτσα του Θησείου, αποτελώντας μια ξεχωριστή πρόταση. Βασικό του μέλημα είναι να μας παρασύρει σε ένα ταξίδι στον κόσμο του κρασιού με συχνές θεματικές οινογνωσίες, που συμπληρώνονται από ταιριαστές γεύσεις και μουσικές.

«Διόνυσος Zonar’s»

Δεν υπάρχει πιο καρτποσταλική θέα της Ακρόπολης στην Αθήνα –την έχει λατρέψει και ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος–, γεμίζει ιδανικά το πλάνο έτσι όπως περιστοιχίζεσαι από την όμορφη κλασικο-μοντέρνα πολυτέλεια του εστιατορίου. Η κουζίνα δίνει βάρος στην Ελλάδα, ξανοίγεται όμως και στη Μεσόγειο, ενώ το tapas bar επεκτείνεται και σε ασιατικές γεύσεις.

«Sense Fine Dining»

Από το roof garden του «Sense» χαζεύεις τον Παρθενώνα και τον Λυκαβηττό, με το ντεκόρ –διά χειρός Σταύρου Παπαγιάννη– να «συνομιλεί» με την Ιστορία και το σύγχρονο ντιζάιν. Ο σεφ Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος καλλιεργεί τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής κουζίνας και παρουσιάζει ένα γευστικό πανόραμα, πατώντας σε τοπικές συνταγές και δημοφιλείς σπεσιαλιτέ.


Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων