Focus

Πού να σταματήσετε για τις πιο νόστιμες μπουκιές πριν το Ηρώδειο

Από -

Τώρα που οι γευστικές μας έξοδοι θα πρέπει να προηγούνται των θεαμάτων, σημειώνουμε γευστικές στάσεις στα πέριξ του Ηρωδείου, για γαστρονομικό ζέσταμα πριν από την παράσταση.

«Tuk Tuk Thai» για έθνικ νότες

Μικρό στο μάτι αλλά... μεγάλο στο γουόκ, το αγαπημένο ταϊλανδέζικο του Κουκακίου γεμίζει τη γειτονιά με μυρωδιές από κάρι, νουντλς και ντάμπλινγκ σχεδιασμένα για τη «μέση» των μόλις τεσσάρων τραπεζιών του, όμως η γευστική του βεντάλια είναι αρκετά δυναμική ώστε να μετατρέπει τη μικροσκοπική του σάλα σε εξωτικό προορισμό. Δοκιμάστε το μενού των aahaan jaan diaw (ελληνιστί πιάτα του εργαζομένου) και φύγατε για Μπανγκόκ.

«Αρκαδία» για αυθεντική παράδοση

Ακριβώς απέναντι από το Μουσείο Ακρόπολης και σε απόσταση αναπνοής από τον Ιερό Βράχο, η «Αρκαδία» έχει κερδίσει τη μάχη με την επέλαση του τουριστικού κουλέρ λοκάλ, επενδύοντας σε αληθινές γεύσεις Ελλάδας, μαγειρεμένες με μεράκι και πίστη στις παραδοσιακές συνταγές, τις οποίες δεν φοβάται να ανανεώσει όπου χρειάζεται. Το κατσικάκι φρικασέ, λ.χ., συμπυκνώνει τη μοσχοβολιστή «γαλανόλευκη» ιδιαιτερότητα ενός αβγολέμονου σε λίγο διαφορετική εκδοχή, ενώ οι κρεμμυδοντολμάδες με κιμά, τραχανά και κεφαλοτύρι έχουν φανατικούς θαυμαστές.

banner

«Φάμπρικα του Ευφρόσυνου» για bistronomy αξιώσεων

Κάτι ανάμεσα σε γκαλερί και ταβερνάκι, η φάμπρικα του προστάτη αγίου των μαγείρων σερβίρει νεανική ενέργεια σε σκηνικό πειραγμένου νεο-καφενείου, αλλά και με κουζίνα που προσεγγίζει έννοιες όπως η εντοπιότητα, η εποχικότητα και η αυθεντικότητα, με ευσέβεια αντίστοιχη της θητείας του ιδιοκτήτη στο Άγιον Όρος. Ροκ άποψη επικρατεί στα ευρηματικά πιάτα, που αψηφούν τους περιορισμούς ενός σταθερού μενού, ενώ μια εξαιρετικά ενημερωμένη κάβα ολοκληρώνει την εμπειρία ενός sui generis γευστικού σποτ.

«Kuzina» για γεύσεις με θέα

Με το ναό του Ηφαίστου, το βράχο του Άρειου Πάγου, τις φρεσκαρισμένες γραμμές του ηλεκτρικού, αλλά και την αιώνια κομψότητα της Ακρόπολης να χαράσσουν το πανόραμα του σαγηνευτικού της ορίζοντα, η φινετσάτη ταράτσα του «Kuzina» είναι ένας από τους πιο γοητευτικούς προορισμούς του ιστορικού κέντρου, χάρη στην κουζίνα του Άρη Τσανακλίδη ο οποίος, με το γνωστό προσωπικό του στιλ, προσεγγίζει τις γεύσεις της Ελλάδας από κοσμοπολίτικη σκοπιά, πλέκοντας τον δικό του εκφραστικό μίτο.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων