Focus

Ποια εστιατόρια μας κλείνουν ραντεβού στο νησί;

Από -

Τα γνωρίζουμε από την Αθήνα αλλά μας περιμένουν και στα καλοκαιρινά τους πόστα στις Κυκλάδες.

«Λεύκες»

Για τρίτη χρονιά δίνει το «παρών» (και) στη Σαντορίνη το αγαπημένο εστιατόριο του Γαλατσίου. Έδρα του μια ατμοσφαιρική παλιά κάναβα του 1848 στη Φοινικιά, στην είσοδο της Οίας, όπου η δράση μοιράζεται ανάμεσα στην ταράτσα με θέα στο διάσημο ηλιοβασίλεμα και στην ατμοσφαιρική βεράντα. Ο σεφ Τάσος Ντούμας προτείνει γεύσεις με μοντέρνο ελληνικό χρώμα και ιδιαίτερη έμφαση στα τοπικά προϊόντα, όπως το ιμάμ μπαϊλντί με λευκή μελιτζάνα Σαντορίνης ή το θράψαλο γεμιστό με σπανακόρυζο και αρωματισμένο με yuzu και τζίντζερ. (2286072211)

«Blue Bamboo»

Το περσινό πρώτο πείραμα πέτυχε κι έδειξε πως η εναλλακτική αύρα της Σερίφου ταιριάζει γάντι στη μενταλιτέ του δημοφιλούς ταϊλανδέζικου εστιατορίου των Πετραλώνων. Τα τραπέζια στρώνονται λοιπόν και φέτος κάτω από τον ανοιχτό ουρανό στο Λιβάδι, το λιμάνι του νησιού, η ατμόσφαιρα είναι εξωτική, με πολλά φυτά και φοίνικες, ενώ οι ανάλογες γεύσεις υπηρετούν την Thai γευστική κουλτούρα. Η έξω καρδιά διάθεση ενισχύεται από τη μεγάλη μπάρα, που δίνει παλμό με καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και ταιριαστές jazz-funk μουσικές. (2281052027)

«Μαγικές Κατσαρόλες»

Ραντεβού στην Αντίπαρο μας κλείνει κάθε καλοκαίρι το δημοφιλές εστιατόριο του Φαλήρου, υπό την κωδική ονομασία «Kalokeri». Η Βάνα Βρεττού και ο Σήφης Καραδάκης μεταφέρουν το γευστικό concept τους σε έναν ανοιχτόκαρδο χώρο πάνω στο κεντρικό σοκάκι της Χώρας, προτείνοντας μια εμπνευσμένη σύγχρονη ελληνική κουζίνα με αιγαιοπελαγίτικο χρώμα. Η δράση ξεκινάει από νωρίς το πρωί με έξυπνες προτάσεις για ελληνικό brunch, όπως η πειραγμένη συριανή ομελέτα τιριτίμ, και συνεχίζεται με πιάτα που αναδεικνύουν τα εκλεκτά καλούδια των Κυκλάδων. (2284063037)

«Musique Café»

Επιστροφή στα πάτρια εδάφη κάνει φέτος το καλοκαίρι η ναξιώτικη πρεσβεία του Παγκρατίου, που μας υποδέχεται σε έναν ατμοσφαιρικό χώρο στην παραλία του Αγίου Γεωργίου, με πανοραμική θέα στο ηλιοβασίλεμα. Στη Νάξο βρίσκεται άλλωστε και η φάρμα των ιδιοκτητών, σε μια έκταση 40 στρεμμάτων στο χωριό Εγγαρές, η οποία εφοδιάζει το εστιατόριο με εκλεκτές πρώτες ύλες, ενώ ντόπια είναι επίσης τα κρεατικά και τα τυροκομικά προϊόντα. Η κουζίνα προτείνει μοντέρνα πιάτα πάνω σε αυθεντικό ναξιώτικο καμβά. (2285027278)