Φεστιβάλ

«Old Mill»: Το 3ο Symposio at Ark μας πάει Ελούντα

Από -

Hταν κάτι παραπάνω από θερμή η ανταπόκρισή σας στο πρώτο για φέτος γαστρονομικό ραντεβού του 3ου Symposio at Ark, που έφερε για μία βραδιά στην Αθήνα το εμβληματικό εστιατόριο «Toula’s Gastronomy» από την Κέρκυρα. Οι χώροι του «Ark» γέμισαν από νωρίς με κόσμο που απόλαυσε τις πολύ ξεχωριστές σπεσιαλιτέ της Τούλας Βεργέτη, συνομίλησε μαζί της μετά τη λήξη του γεύματος και, πάνω από όλα, ταξίδεψε νοερά μέχρι την πρωτεύουσα των Επτανήσων χωρίς καν να απομακρυνθεί από την Αθήνα.

Αυτή είναι άλλωστε και η πεμπτουσία του πολύ ξεχωριστού γαστρονομικού φεστιβάλ που διοργανώνουν από κοινού το πολυτελές εστιατόριο της Γλυφάδας και το «αθηνόραμα», με την ευγενική χορηγία της ελληνικής αλυσίδας Metro Cash & Carry και του Ούζου 12. Το αμέσως επόμενο εισιτήριό μας γράφει επάνω Ελούντα, καθώς κοντά μας έρχονται το πολυβραβευμένο εστιατόριο της τουριστικής ναυαρχίδας της Κρήτης «Old Mill» και ο σεφ Δημήτρης Βεργάκης. Mέσα στους κήπους του εμβληματικού resort «Elounda Mare», το κομψό εστιατόριο διαγράφει εδώ και χρόνια μια πολύ επιτυχημένη πορεία, που έχει αποτιμηθεί με πολλούς Χρυσούς Σκούφους και Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας.

Η πολύ καλή σύγχρονη ελληνική κουζίνα βρίσκεται διαχρονικά στον πυρήνα της φιλοσοφίας του, διανθισμένη όμως με κρητικές πινελιές και πολλές πρώτες ύλες της περιοχής που κάνουν τη διαφορά. Τα σκιουφιχτά από την Κριτσά, που παντρεύονται με κόκορα και ανθότυρο από τον Ψηλορείτη, το χταπόδι σε κρέμα από μπρόκολο με ξύγαλο και αμύγδαλο αλλά και το πολύ ιδιαίτερο λαβράκι σχάρας με ρίζα αγριομάραθου και σάλτσα από αχνιστά μύδια είναι ορισμένα από τα γευστικά στιγμιότυπα που μας επιφυλάσσει το ειδικό menu dégustation της βραδιάς, κάνοντάς μας να ανυπομονούμε να το απολαύσουμε.

Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.

Δείτε το μενού που ετοιμάζει το «Old Mill» για την Πέμπτη 20/2

Welcome Drink
Ούζο 12

Καλωσόρισμα
Χταπόδι σε κρέμα μπρόκολο με ξύγαλο
και αμύγδαλο

Πρώτο ορεκτικό
Σκιουφιχτά Κριτσάς με κόκορα και ανθότυρο

Δεύτερο ορεκτικό
Σαλάτα μυρωδικών με πίκλες από ρίζες Ιεράπετρας σε πουρέ σελινόριζας,
κριτσίνι χαρουπιού και χυμό ροδιού

Κυρίως πιάτο
Λαβράκι σχάρας σε σταμναγκάθι με ρίζα αγριομάραθου και σάλτσα από αχνιστά μύδια
ή
Αρνί τσιγαριαστό με κόλιαντρο, σε χόντρο με σταφίδες και μυρωδικά και σάλτσα από γιαούρτι αρωματισμένο με δυόσμο

Επιδόρπιο
Σιμιγδαλένιος χαλβάς με εσπεριδοειδή Κρήτης και παστέλι

€ 42/άτομο

Η 1η αλυσίδα χονδρικής στην Ελλάδα Metro Cash & Carry υποστηρίζει για τρίτη χρονιά το γαστρονομικό φεστιβάλ Symposio at Ark με ποιοτικές πρώτες ύλες.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων