Κρασί

Οι My wine app-ολαύσεις επιστρέφουν με μια συναρπαστική οινική μάχη

Οι My wine app-oλαύσεις, η νέα σειρά δωρεάν σεμιναρίων και γευστικών δοκιμών My market , που μας μυούν στο μαγικό κόσμο του κρασιού, μας καλούν στη δεύτερη οινική συνάντηση, με ένα θέμα προκλητικό και απολαυστικό. Είστε έτοιμοι να λάβετε μέρος σε μια αιώνια κατακόκκινη «γευστική μάχη»με διεκδικητές στιβαρές, βελούδινες και στρογγυλές ποικιλίες;

Οι πιο δημοφιλείς ελληνικές ερυθρές ποικιλίες δοκιμάζονται δίπλα δίπλα με τις πιο διάσημες ερυθρές ποικιλίες του κόσμου και μας βάζουν σε μια ιντριγκαδόρικη διάθεση σύγκρισης. Είναι σίγουρο ότι κάθε μία έχει χαρίσματα, δυνατά σημεία, ιδιαιτερότητες και ιδανικά  γευστικά ταίρια. Ποια είναι όμως πραγματικά τα στοιχεία που τις διαφοροποιούν και τις κάνουν μοναδικές;

Μετά την πρώτη συνάντηση των My wine app-ολαύσεων που γνωρίσαμε την ιεροτελεστία της δοκιμής βήμα βήμα, το επόμενο ραντεβού δίνεται την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου στο My market της Νέας Σμύρνης, Ελευθερίου Βενιζέλου 158. Σε αυτή τη συνάντηση θα πάμε ένα βήμα παρακάτω, βάζοντας στο μικροσκόπιο τις πιο εμβληματικές κόκκινες ποικιλίες. Στην πρωτοποριακή εφαρμογή My wine app, μπορούμε να ανακαλύψουμε πληροφορίες για κάθε μία και εκτός από ενδεικτικές ετικέτες να βρούμε μέχρι και ιδανικά ταιριάσματα ανάλογα με την περίσταση.

Στο σεμινάριο έχοντας ως εργαλείο το My wine app και καθοδηγήτρια την οινοδημοσιογράφο του Αθηνοράματος Χρυσούλα Κυριακοπούλου, θα δοκιμάσουμε το Αγιωργίτικο, το Ξινομαύρο και το Κοτσιφάλι από την Ελλάδα και το Cabernet Sauvignon, το Merlot και το Syrah από τον διεθνή αμπελώνα. Καταρχάς, θα αναγνωρίσουμε τα βασικά αρώματα των ποικιλιών. Αλήθεια, ξέρετε ποια μυρίζει μπέικον και ποια έχει νότες δεντρολίβανου; Μας περιμένουν πολλές απρόσμενες αποκαλύψεις και γευστικές εμπειρίες.

Σημειώστε ότι μεταξύ άλλων θα χαρτογραφήσουμε τις ΠΟΠ περιοχές , θα βρούμε ποια ποικιλία έχει τις πιο έντονες  ταννίνες, ποια έχει αρώματα πιπεριού, ποια ταιριάζει περισσότερο με bbq πιάτα και ποιά με σοκολάτα, ποια έχει περισσότερες δυνατότητες παλαίωσης, ποια είναι πιο δύσκολη στη διαχείριση, ποια έχει κρυφή καταγωγή από το Ιράν, ποια είναι πρώτη σε φυτεύσεις στον κόσμο  και ποια προέρχεται από διασταύρωση άλλων ποικιλιών.

Τα κρασιά που θα δοκιμαστούν είναι: κτήμα Τσέλεπου Νεμέα ( Αγιωργίτικο), Κτήμα Άλφα Ξινόμαυρο, Λυραράκη Κοτσιφάλι, Κτήμα Χατζημιχάλη Cabernet Sauvignon, Chateau Julia Merlot και Κτήμα Αβαντίς Syrah.

Για να κερδίσετε μια θέση στο σεμινάριο, αρκεί να κατεβάσετε την εφαρμογή My wine και να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό που διοργανώνει το My market με το Αθηνόραμα. Κάντε κλικ στο link και απαντήστε σωστά στις ερωτήσεις. Καλή τύχη σε όλους!