Focus

Ο χάρτης του cold brew

Από -

Anana Coffee Food

Κέντρο

©Λεωνίδας Τούμπανος
©Λεωνίδας Τούμπανος

Με βερολινέζικη αισθητική, λουσμένη στον αθηναϊκό ήλιο που εισβάλλει από τις μεγάλες τζαμαρίες και κάνει τα μωσαϊκά να λάμπουν, το «Anana» έχει γίνει σημείο αναφοράς στην Πραξιτέλους, και ο cold brew από specialty χαρμάνια δίνει γεύση στις τσάρκες μας στο κέντρο, με το πρόγραμμα ανακύκλωσης των funky συσκευασιών να γίνεται έξτρα αφορμή για επισκέψεις.

Redd Coffee

Κολωνάκι, Γλυφάδα

Κρυστάλλινος σε γεύσεις και αρώματα, ο cold brew του «Redd» περνά δυο φορές από απόσταξη 12 ωρών. Έτσι, απαλλαγμένος ολοκληρωτικά από ιζήματα που θα μπορούσαν να τον οξειδώσουν, κρατά τη φρεσκάδα του ζωηρή για εβδομάδες μετά το άνοιγμα, ενώ τα καταστήματα επιβραβεύουν την επιστροφή της μινιμαλιστικής συσκευασίας για ανακύκλωση.

Dope

Κέντρο

Γωνία Αθηνάς και Βύσσης, στο ισόγειο ενός παλιού ανακαινισμένου κτιρίου, το «Dope» έχει αναδειχθεί σε ένα από τα πιο αγαπητά pit stops, χάρη στην ικανότητά του να μας φτιάχνει τη διάθεση με τα μυρωδάτα χαρμάνια και τα λαχταριστά σνακ του. Η εξειδίκευσή του σε εκλεκτά χαρμάνια συμπυκνώνεται σε ατομικές συσκευασίες, ιδανικές για take away και βόλτες.

banner

The Roosters

Περιστέρι, Βριλήσσια

Καρπός του πάθους του Χρήστου Καβράκου για την ανακάλυψη εξαιρετικών κόκκων καφέ ανά την υφήλιο, το «The Roosters» έγινε πρόσφατα η πηγή του specialty καφέ στο Περιστέρι, ενώ στις αρχές του καλοκαιριού βρήκε θέση και στα Βριλήσσια. Δέκα επιλεγμένες ποικιλίες καβουρδίζονται καθημερινά, ενώ η ειδική τεχνική ταχείας εκχείλισης δίνει στον cold brew φρεσκάδα σπάνιας διάρκειας. Οργανικός καφές απ' την Αιθιοπία, με το γεμάτο σώμα και τη γλυκιά φρεσκάδα του ως βασικά χαρακτηριστικά, βρισκει εδώ την ιδανική του έκφραση, και πλουτίζει το ποτήρι μας με εξωτικά αρώματα παπάγιας και ανανά.

Warehouse

Εξάρχεια, Πλάκα, Καλλιθέα

Αll-day concept με προσεγμένο καφέ, φαγητό και κρασί, που ξεκίνησε από τα Εξάρχεια πριν ανέβει στην Πλάκα για να κατρακυλήσει ως την Καλλιθέα, το «Warehouse» μπορεί να έχει ξετυλίξει ταλέντα που το κάνουν να αψηφά την κατηγοριοποίηση, η ειδικότητά του στον καφέ όμως παραμένει αδιαμφισβήτητη, και οι εξαιρετικοί του cold brew είναι ακόμα μία απόδειξη.

The Underdog

Θησείο

Πρωταθλητής στην εξάπλωση της κουλτούρας του καλού καφέ στην πόλη, με πολυνίκες baristas στις τάξεις του και την εδραίωση του brunch ανάμεσα στις δάφνες του, εκτός από ένα χάρμα ιδέσθαι κτίριο για σκηνικό, στη φαρέτρα του έχει κι εξαιρετικά χαρμάνια cold brew, που ανεβάζουν γευστικές στροφές όταν συνδυάζονται με τα εκλεκτά σνακ.