Νέα

Ο «Σχίνος» επιστρέφει με δημιουργικό τέμπο

Από -

Με τον όμορφο κήπο του να μας καλεί για στιγμές δροσιάς στο αθηναϊκό αποκαλόκαιρο, ο «Σχίνος» άναψε πάλι τα τηγάνια του και επιστρέφει ανανεωμένος στο γευστικό τερέν του Περιστερίου. Ελληνικό μπιστρό με μεράκι για τη μοντέρνα ανάγνωση κλασικών ελληνικών γεύσεων, αλλά και την προσαρμογή εξωτικών αγαπημένων σε μεσογειακά μοτίβα, ο «Σχίνος» συνεχίζει να βαδίζει στα χνάρια μιας πρωτότυπης κουζίνας όπου το τοπικό στοιχείο κρατά το ρόλο του πρωταγωνιστή.

Έτσι, πλάι σε φαβορί όπως το καλαμάρι με βινεγκρέτ άνηθου και χούμους καρότου, τα arancini με τρία είδη μανιταριών, αλλά και το αλλιώτικο PadThai με τραγανό γαριδάκι, τη θέση της φέτος στο μενού του «Σχίνος» βρίσκει η αθηναϊκή. Ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα της αστικής κουζίνας του ’70, έρχεται εδώ σε μια σύγχρονη εκδοχή, αφού στο τραπέζι φτάνει ως σαλάτα και κροκέτα πεσκανδρίτσας, με μαρμελάδα τσίλι και σούπα στο πλάι.

Παράλληλα, η ταραμοσαλάτα του «Σχίνος» έρχεται αφράτη και αέρινη, με λάδι σχινόπρασου και τραγανό κράκερ ταπιόκα, που θυμίζει κοράλλι και αλλάζει την εικόνα μας γι’ αυτό το παραδοσιακό ορεκτικό, ενώ το steak με μαγιονέζα από κουνουπίδι, σκόνη κρεμμυδιού, γλυκιά κρέμα καλαμπόκι και καπνιστό χέλι, είναι ένα πιάτο με umami προεκτάσεις, που έχει ήδη κερδίσει τα timeline όσων το δοκίμασαν.

banner

Καθώς η φιλοσοφία του μαγαζιού είναι πως το φαγητό είναι καλύτερο όταν το μοιράζεσαι, τα πιάτα προορίζονται κυρίως για τη μέση του τραπεζιού, και πλάι τους ορθώνονται ως άξιοι γευστικοί υπασπιστές είτε η δροσιστική μπίρα Chios (υπάρχει ιδιαίτερη αγάπη για το μεγάλο νησί του Ανατολικού Αιγαίου και πολλές πρώτες ύλες έρχονται από εκεί) ή κάποιο από τα μπόλικα κρασιά του ελληνικού αμπελώνα, που γεμίζουν την ενημερωμένη κάβα του «Σχίνου».