Summer in the city

Νοστιμιά, αγνάντι και δροσιά για να ευφρανθεί η ψυχή σου στο «Ελαίας Γη»

Κλασικό είναι ένα έργο τέχνης που αψηφά περήφανα το χρόνο, μένοντας πάντοτε γοητευτικό και συντονισμένο στο σήμερα. Τέτοιου βεληνεκούς είναι η επιτυχία του «Ελαίας Γη» στον Λόφο της Πολιτείας, αφού το τρίπτυχο συνέπεια-ποιότητα-νοστιμιά παραμένει ακέραιο απ’ όταν άνοιξε το 2007, με κύριο στόχο να τιμήσει το βάθος της ελληνικής κουζίνας και την αξία της φιλοξενίας. Γι’ αυτό, κάθε επίσκεψη ισοδυναμεί με εμπειρία, η οποία ξεκινά από την είσοδο και τη μαρμάρινη πύλη που διαβαίνεις για να οδηγηθείς στο εγκάρδιο καλωσόρισμα της σάλας και, αμέσως μετά, στο δυνατότερο προσόν του εστιατορίου: τη μεγάλη πετρόχτιστη βεράντα που, γεμάτη πράσινο, χαρίζει θέα σ’ όλο το λεκανοπέδιο. Ευφραίνεται η ψυχή σου με την ατμόσφαιρα που σε αγκαλιάζει εδώ: τα τεράστια πλατάνια, το σιντριβάνι στο κέντρο κι η εκλεπτυσμένη συνέπεια του προσωπικού –η οποία ακολουθεί πιστά τα μέτρα ασφαλείας για τον Covid με αποστάσεις, απολυμαντικά, αλλά και χρήση UV-C ακτινοβολίας προτού καθίσετε– αδειάζουν το νου από σκέψεις, αφήνοντας χώρο στους σεφ να κατευθύνουν το ταξίδι.

Δύο πληθωρικά μενού των 14 και των 24 γεύσεων προτείνονται απ’ την ομάδα (υπάρχει κι η επιλογή a la carte), με άξονες την εποχικότητα και την καλή πρώτη ύλη. Όλα παρασκευάζονται εσωτερικά, οπότε συναρπάζουν, αλλά το έξτρα της έκπληξης σερβίρεται με το σιγομαγειρεμένο σε σφραγισμένο ζυμάρι αρνί, την καπνιστή μελιτζανοσαλάτα που φτιάχνεται επιτόπου στο τραπέζι, τον βιολογικό κόκορα, όπως και το μοναδικό παγωτό λουκούμι τριαντάφυλλο. Σημειωτέον, επίσης, ότι το «Ελαίας Γη» αφιερώνει όλη του τη λίστα κρασιών σε μικρούς και μεγάλους Έλληνες παραγωγούς, με πάνω από πενήντα ετικέτες όλων των ποικιλιών και των γεωγραφικών χαρακτήρων να διεκδικούν την προσοχή σας.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων