Νέα

Νόστιμα νέα από τις Κυκλάδες

Χρυσοί Σκούφοι News & Tips powered by Barilla

Από -

«Alios Ilios»

Ανανεωμένο υποδέχεται το φετινό καλοκαίρι το ρομαντικό εστιατόριο «Alios Ilios» (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2019) στο πολυτελές ξενοδοχείο «Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa» (2897502151) στη Σαντορίνη. Ο νέος σεφ Βασίλης Κατσίκας προτείνει δημιουργικές εκδοχές κλασικών πιάτων, όπως ο τραχανάς, το παστίτσιο ή το φρικασέ. Ιντριγκαδόρικη ιδέα το ορεκτικό «Παλικάρια», μια συνταγή των αρχαίων Κρητών σε σύγχρονη εκδοχή. Κι όλα αυτά με απλόχερη θέα στη μαγευτική δύση του ήλιου της Οίας.

«Barozzi»

Δυνατά μπαίνει στο παιχνίδι της γαστρονομίας η Νάξος καθώς ο βραβευμένος σεφ Γκίκας Ξενάκης (Χρυσός Σκούφος 2019 για το εστιατόριο «Aleria») έχει αναλάβει ως consulting chef του πολύ κομψού εστιατορίου «Barozzi» (2285027672) στην παραλία του Αγίου Γεωργίου, με chef de cuisine τον Κωνσταντίνο Βότανο. Το μενού εστιάζει στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα ενσωματώνοντας πολλά ναξιώτικα προϊόντα, ορισμένα από τα οποία σε συνεργασία με τοπική βιολογική φάρμα και πιάτα όπως το ντολμαδάκι από ταρτάρ ναξιώτικου μοσχαριού, τσιπς αμπελόφυλλου αφράτο αβγολέμονο κρύο και λάδι άνηθου και το κατσικάκι με μελιτζάνα, κιτρολέμονο και κατσικίσιο τυρί.

Barilla Masters of Pasta

Σχετικά Θέματα

2 γευστικές εκπλήξεις στην Οία

11/07/2019

2 γευστικές εκπλήξεις στην Οία

Η Σαντορίνη δεν παύει να μας ξαφνιάζει ευχάριστα και αυτά είναι δύο από τα εστιατόρια της Οίας που δοκιμάσαμε φέτος και μας κέρδισαν.

Τα φετινά νέα της γαστρονομικής Σαντορίνης είναι καυτά σαν λάβα

21/06/2019

Τα φετινά νέα της γαστρονομικής Σαντορίνης είναι καυτά σαν λάβα

Ήρθε ξανά αυτή η εποχή που οι σεφ παίρνουν κουτάλες και μαρμίτες υπό μάλης και μας στέλνουν γαστρονομικούς χαιρετισμούς από νησιά-ντίβες και ειδυλλιακές ακρογιαλιές. 

3 γευστικά νέα από την Πελοπόννησο

27/05/2019

3 γευστικά νέα από την Πελοπόννησο

Βραβευμένοι σεφ αλλά και νέα hip projects από τη Μεσσηνία ως την Ερμιόνη.

Οι γαστρονομικές εκπλήξεις της Ρόδου

22/04/2019

Οι γαστρονομικές εκπλήξεις της Ρόδου

Η Ρόδος, ένα από τα νησιά που έχτισαν το τουριστικό προφίλ της καλοκαιρινής Ελλάδας βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε φάση επαναπροσδιορισμού της ταξιδιωτικής της ταυτότητας φρεσκάροντας την ξενοδοχειακή αλλά και την εστιατορική της σκηνή.

Φτιάξτο μόνος σου!

08/04/2019

Φτιάξτο μόνος σου!

Οι homemade παρασκευές αρχίζουν ν’ αποτελούν ένα νέο πεδίο προσωπικής έκφρασης σεφ και εστιατόρων και στο φετινό σαφάρι των Χρυσών Σκούφων είδαμε πολύ ιδιαίτερες εκδοχές τους.

Η ελληνική κουζίνα αγαπά το μεταμοντέρνο

28/03/2019

Η ελληνική κουζίνα αγαπά το μεταμοντέρνο

Ένας από τους βασικούς τρόπους της ανανέωσης της ελληνικής κουζίνας που παρατηρήσαμε και στο φετινό σαφάρι για τους Χρυσούς Σκούφους είναι η μεταμοντέρνα μετάφραση κλασικών ιδεών.

H γαστρονομική έκπληξη της Ίου

04/03/2019

H γαστρονομική έκπληξη της Ίου

Μπορεί η Σαντορίνη να είχε όπως πάντα την τιμητική της στους Χρυσούς Σκούφους 2019, όμως η γαστρονομική επιτροπή χάρηκε ωραία γαστρονομικά επιτεύγματα και σε off Broadway νησιά σαν την Ίο.

Το Χρυσοσκουφάτο νησί της Ελλάδας

25/02/2019

Το Χρυσοσκουφάτο νησί της Ελλάδας

Με τέσσερις Χρυσούς Σκούφους η Σαντορίνη κρατάει την πρωτοκαθεδρία της στη νησιώτικη Ελλάδα.

Green is the new black

18/02/2019

Green is the new black

Όσο κι αν η δύναμη του κρέατος μοιάζει δεδομένη, είναι σαφές σε όλη την υδρόγειο ότι οι κορυφαίοι σεφ εξερευνούν συστηματικά πλέον και παρουσιάζουν τις γαστρονομικές δυνατότητες του φυτικού βασιλείου.

Σαν τη γαστρονομική Χαλκιδική δεν έχει!

11/02/2019

Σαν τη γαστρονομική Χαλκιδική δεν έχει!

Το πέρασμα της επιτροπής των Χρυσών Σκούφων από τη Χαλκιδική έχει σταθερές αξίες αλλά και γευστικές ανατροπές.

Νέος γαστρονομικός αέρας φύσηξε στην Κέρκυρα

04/02/2019

Νέος γαστρονομικός αέρας φύσηξε στην Κέρκυρα

Oι εξαιρετικές γευστικές φάσεις από το club των Χρυσών Σκούφων δεν θα μπορούσαν να μην ξεκινούν από την Κέρκυρα.

Στο Matsuhisa Athens η Ιαπωνία συναντά την Ελλάδα και το Περού!

28/01/2019

Στο Matsuhisa Athens η Ιαπωνία συναντά την Ελλάδα και το Περού!

Το Matsuhisa διατηρεί τις γαστρονομικές του δάφνες, όσον αφορά τη Γιαπωνέζικη κουζίνα και τις εμπλουτίζει με Ελληνικά και Περουβιανά στοιχεία, προσεγγίζοντας με επιτυχία το umami γευστικό αποτέλεσμα.