Νέα

«Noma»: Επιτέλους πήρε το 3ο αστέρι Michelin

Από -

Η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου, και είναι αλήθεια ότι πολλοί γκουρμέ νιώθουν ανακούφιση για τη διόρθωση μιας ανεξήγητης αδικίας, που είχε καθηλώσει το τέσσερις φορές ανακηρυγμένο καλύτερο εστιατόριο του κόσμου στα 2 αστέρια.

Η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου, και είναι αλήθεια ότι πολλοί γκουρμέ νιώθουν ανακούφιση για τη διόρθωση ενός κολλήματος, μιας ανεξήγητης αδικίας που είχε καθηλώσει το 4 φορές ανακηρυγμένο καλύτερο εστιατόριο του κόσμου στα 2 αστέρια από το κόκκινο ευαγγέλιο της παγκόσμιας γαστρονομίας. Επιτέλους το «Noma» στην Κοπεγχάγη κέρδισε το πολυπόθητο 3ο αστέρι Michelin. «Έχει πολύ δυνατή σύνδεση με τη φύση, και η πολυδιάστατη προσέγγισή του προβάλει εντελώς ασυνήθιστα προϊόντα σε δημιουργικά πολύπλοκα πιάτα». Το palmares του «Noma» συμπληρώθηκε πολύ δυνατά, αφού ο δημιουργός του σεφ René Redzepi τιμήθηκε με το Michelin Chef Mentor Award σε αναγνώριση της τεράστιας επιρροής του σε σεφ όλου του πλανήτη πολλοί εκ των οποίων δούλεψαν στις κουζίνες του. «Ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω» δήλωσε ο Redzepi «έχω εκπλαγεί, και δεν ξέρω τι να πω. Έχουμε πολύ υπομονή αλλά μετά από 14 ολόκληρα χρόνια αναμονής, πιστεύαμε ότι δεν θα συμβεί ποτέ!», δήλωσε με νόημα.

Στην υπόλοιπη Σκανδιναβία, τώρα, το «Maaemo» ξαναπήρε το 3ο αστέρι, και τα «Geranium» και «Frantzen»παραμένουν θριαμβευτικά 3άστερα. Το ατμοσφαιρικό «Kong Hans Kælder» πήρε 2ο αστέρι , ενώ 9 ακόμη εστιατόρια κέρδισαν αστέρι: «Finnjävel Salonki» (Ελσίνκι) , 4 στη Σουηδία, δηλαδή τα «Aira» (Στοκχόλμη), « Project» (Γκέτεμποργκ), «ÄNG» (Tvååker) και «Hotell Borgholm» (νησί Öland ) αλλά και 4 στη Δανία, τα «The Samuel (Κοπεγχάγη), «Substans» (Aarhus), «LYST» (Vejle) και «Syttende» (Sønderborg). Εννιά εστιατόρια επίσης κέρδισαν το πράσινο τριφύλλι της αειφορίας: «Gron» (Ελσίνκι), «Maaemo» (Oslo), «ÄNG»( Tvååker), «Ark», «Brace» και «Tèrra» στην Κοπεγχάγη, «Domestic» (Aarhus), «Henne Kirkeby Kro» (Henne) και « LYST» (Vejle).

banner

Σχετικά Θέματα