Άφιξη

«Nest»: πανοραμική θέα από το καινούργιο roof top της Καστέλλας

Από -

Με το που βγαίνεις στο rooftop του νέου ξενοδοχείου The Alex by Santikos Collection, μια αετοφωλιά στον λόφο της Καστέλλας, σου κόβεται η ανάσα με την εντυπωσιακή θέα 360ο, από ανατολή ως δύση κι από Υμηττό μέχρι αθηναϊκή ριβιέρα, Αίγινα και βάλε. Με αυτό το μοναδικό ατού, το «Nest restaurant & bar» απλώνει νωχελικά τα ντιζαϊνάτα τραπέζια του σ’ έναν άνετο, μοντέρνο χώρο, ταιριαστό με την comfort, μοντέρνα κουζίνα του ταλαντούχου σεφ Γιώργου Μπάκα, που αγαπά τη φρέσκια, εποχική κουζίνα με ελληνική και Μεσογειακή έμπνευση.

Έτσι, έξυπνα κλείνει το μάτι η μαστίχα στο καρπάτσιο λαβράκι, ενώ το τρυφερό μοσχαράκι με tataki τόνου και αφρό από τόνο Αλοννήσου είναι μια φρέσκια εκδοχή του vitello tonnato. Η ελληνική έμπνευση συνεχίζεται στο ριζότο λαχανικών με μνήμη «γεμιστών» μαζί με μους φέτας, αλλά και στη νόστιμη τσιπούρα σωτέ, με κολοκυθοανθό γεμιστό με τραχανότο λαχανικών και θαλασσινών και, ακόμα περισσότερο, στη σέλα αρνιού επάνω σε αλμύρα και βλίτα, που συνοδεύεται από κρητικό ξίγαλο.

Επαρκής λίστα κρασιών, αλλά μπορείς να συνοδεύσεις και με κάποιο κοκτέιλ, που θα σου φέρουν πρόθυμα από το μπαρ, στον ίδιο χώρο. Το πακέτο δείχνει ιδανικό και για επετειακές -μικρές ή μεγάλες- συγκεντρώσεις, καθώς συνδυάζει το ρομαντικό στοιχείο της ατμόσφαιρας με μια νόστιμη κουζίνα και, βέβαια, με τα κοκτέιλ του μπαρ.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων