Έρχεται

Νέο γκουρμέ εστιατόριο στο «Σταύρος Νιάρχος» με πρωτοπόρα Σκανδιναβική αύρα

Και όμως η εστιατορική σκηνή της Αθήνας εν μέσω πανδημίας δεν σταματάει και ετοιμάζει project υψηλών προδιαγραφών. Μιλήσαμε με τον καλά πληροφορημένο κριτικό εστιατορίων του «α» Δημήτρη Αντωνόπουλο που βρίσκεται εκτός Αθηνών, και μας ενημέρωσε πως ετοιμάζεται το καινούργιο γκουρμέ εστιατόριο στον 5ο όροφο του «Σταύρος Νιάρχος» από το «Δειπνοσοφιστήριο» με στόχο opening - covid επιτρέποντος - τον Μάιο του 2021. Επικεφαλής σεφ του θα είναι ο Θάνος Φέσκος, Assisant head chef στο 3άστερο «Geranium» της Κοπεγχάγης αυτήν τη στιγμή, ενώ επικεφαλής στο νευραλγικό πόστο της ομάδας R & D (Έρευνας και Ανάπτυξης) θα βρεθεί ο Γιώργος Παπαζαχαρίας, ο οποίος ήταν στο ίδιο πόστο στο 3άστερο «Maaemo» στο Όσλο και κατόπιν στο εντυπωσιακό και αστεράτο υποθαλάσσιο εστιατόριο «Under» στη Νορβηγία επίσης.

Θάνος Φέσκος και Γιώργος Παπαζαχαρίας
Θάνος Φέσκος και Γιώργος Παπαζαχαρίας

Τις προμήθειες του εστιατορίου σε λαχανικά, λουλούδια, βότανα και φύτρες θα υποστηρίζει μία φάρμα 15- 20 στρεμμάτων στη Βραυρώνα, ενώ οι 200 κότες που θα εκτρέφονται εκεί θα του δίνουν τα αυγά τους. Το εστιατόριο θα έχει περίπου 50 καθίσματα και ένα κοκτέιλ μπαρ για 25 άτομα όπου θα σερβίρονται fine tapas, ενώ ακούγεται ότι μπορεί να συνεργαστούν οι «Clumsies». Το ντεκόρ και τη διαμόρφωσή του έχει αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο του Στέλιου Κόη, και θα εστιάζει στο ξύλο και το μάρμαρο. Θα υπάρχουν 3 μενού degustation (omnivore, vegan, vegetarian) και το στυλ της κουζίνας θα έχει σκανδιναβική νοοτροπία, στηριγμένη όμως σε ελληνικές πρώτες ύλες. Από τον Ιανουάριο η βασική μαγειρική ομάδα θα κάνει έρευνες για 2 μήνες από Ήπειρο μέχρι Κρήτη και θα ασχοληθεί με τροφοσυλλογή, καθώς στο μενού θα μπουν πολλά υλικά μαζεμένα ελεύθερα στη φύση.