Νέα

Νέα αστέρια Michelin για την Αθήνα

Από -

Ο Οδηγός Michelin της Αθήνας ανακοινώθηκε με δύο νέα εστιατόρια να βραβεύονται με ένα αστέρι, το «CTC» του Αλέξανδρου Τσιοτίνη, που πρόσφατα μεταφέρθηκε σε νέα τοποθεσία στον Κεραμεικό, και το «Pelagos», στο ξενοδοχείο «Four Seasons Astir Palace» στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Τα δύο αστέρια Michelin διατήρησε η «Σπονδή» -το μοναδικό διάστερο στην πόλη- ενώ με ένα αστέρι για μια ακόμα χρονιά βραβεύονται η «Hytra», το «Botrini’s» και το «Βαρούλκο Seaside».

Τη διάκριση «Bib Gourmand», για την καλή σχέση ποιότητας και τιμής, διατήρησαν το «Nolan» και το «Οικείο» ενώ στις επιλογές προστέθηκε το «Cerdo Negro 1985». Το «Michelin Plate» πλέον δεν υφίσταται ωστόσο στον Οδηγό συμπεριλαμβάνονται εστιατόρια που προτείνονται ως αξιόλογα χωρίς να φέρουν κάποιο σήμα. Αυτά είναι τα: «Athénée», «GB Roof Garden», «Ergon House», «Άνετον», «Okio», «Aleria», «Cookoovaya», «Alficon», «Vezene», «Sense», «Le Pavillon» και «Annie Fine Cooking» με τα «Le Pavillon», «Okio» και «Annie Fine Cooking» να προτείνονται για πρώτη φορά.

Tο «πράσινο αστέρι», όπως μας είπαν, δεν υπάρχει πλέον ως ξεχωριστή σήμανση, καθώς όλοι οι χώροι που περιλαμβάνονται στον Οδηγό πληρούν κριτήρια βιωσιμότητας, σύμφωνα με τους επιθεωρητές. Επίσης, είναι η πρώτη χρονιά που οι προτάσεις δεν συμπεριλαμβάνονται στον Οδηγό «Κύριες πόλεις της Ευρώπης» αφού προς το παρόν, όλοι οι Οδηγοί κυκλοφορούν μόνο ψηφιακά, είτε στην ιστοσελίδα είτε στις εφαρμογές του Οδηγού για iOS και Android.

Ωστόσο, αίσθηση κάνει η έλλειψη πολύ καλών εστιατορίων μερικά εκ των οποίων θα μπορούσαν να έχουν και αστέρι. Ενδεικτικά αναφέρω το «Delta», το «Herve», το «Zillers», το «Matsuhisa», το «Nikkei», το «Travolta» και το «Sushimou». Συγχαρητήρια σε όλους και ευελπιστούμε ότι στο μέλλον θα δούμε στον Οδηγό περισσότερες αξιόλογες προσθήκες.