Διαγωνισμός

My wine app-ολαύσεις: Μια νέα σειρά ξεχωριστών οινικών ραντεβού από τα My market

Θέλετε να μάθετε πως δοκιμάζουμε ένα κρασί; Ποιες είναι οι ετικέτες των γιορτών, ή σε τι διαφέρει το αγιωργίτικο από το ξινόμαυρο; H ελληνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ My market επενδύει στη γνώση και την εμπειρία του κρασιού. Μετά την επιτυχία της ξεχωριστής εφαρμογής My wine app - για τα κινητά android και ios- που μας δίνει άμεση και εύκολη ηλεκτρονική πρόσβαση στα μυστικά του κρασιού, καινοτομεί ξανά και μας προσκαλεί την τρίτη Τετάρτη κάθε μήνα σε ένα συναρπαστικό οινικό ραντεβού με επίκεντρο τις My wine app-ολαύσεις.

Η πρώτη συνάντηση έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, στις 18:00, στο My market της Κηφισιάς και θα μας βάλει στο μαγικό κόσμο της γευστικής δοκιμής. Με οδηγό την οινολόγο και δημοσιογράφο του Αθηνοράματος Χρυσούλα Κυριακοπούλου θα ανακαλύψουμε τις βασικές αρχές της γευσιγνωστικής ιεροτελεστίας βήμα βήμα και θα αποκρυπτογραφήσουμε όλες τις άγνωστες λέξεις, τα αρώματα και τις γεύσεις, που ξεδιπλώνονται σε κάθε ποτήρι κρασί.

Η μέθοδος της γευσιγνωσίας είναι μια μοναδική διαδικασία, που αποκαλύπτει τα ξεχωριστά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και αξιολογεί την ποιότητα του κρασιού. Στην αρχή εξετάζουμε την όψη, το χρώμα και τις μικρές λεπτομέρειες στις αποχρώσεις, που μας δίνουν όμως σημαντικές πληροφορίες, ακολουθεί η μύτη με τα δικά της παιχνιδιάρικα τρικ, για να εντοπίσουμε καλύτερα τα αρώματα και η διαδικασία ολοκληρώνεται με το τρίτο στάδιο, που είναι η γεύση.

Στις My wine app-ολαύσεις θα εμβαθύνουμε σε κάθε στάδιο. Για να γίνει ακόμα πιο συναρπαστική η εμπειρία, η μύηση θα γίνει δοκιμάζοντας βασικές ελληνικές ποικιλίες. Τις λευκές Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Μοσχοφίλερο και τις ερυθρές, Ξινόμαυρο και Αγιωργίτικο.

Όσοι θέλουν να δουν ποιο είναι το χρώμα του φρέσκου Ασύρτικου, ποια είναι τα λουλούδια που μοσχοβολάει η Μαλαγουζιά, πόσο έντονο είναι το στόμα του Ξινόμαυρου και πόσο διάρκεια έχει η επίγευση του Αγιωργίτικου, αρκεί να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό που διοργανώνει το Αθηνόραμα με τα My market. Κάντε κλικ στο link του διαγωνισμού και καλή τύχη!