Άφιξη

Μια «Κουρδιστή Μαϊμού» εμφανίστηκε στο Μοναστηράκι

Από -

Μπορεί το «Cosa Nostra» να μας αποχαιρέτισε τον περασμένο Ιανουάριο ύστερα από 15 χρόνια στο Μοναστηράκι, ωστόσο ο Μιχάλης Τάσσης είχε κιόλας κατά νου τη διάδοχη κατάσταση που ακούει στο όνομα «Κουρδιστή Μαϊμού» και μόλις έκανε πρεμιέρα. Ο χώρος απηχεί τη μεγάλη του αγάπη για τα ταξίδια, τόσο στη διακόσμηση –από τα τραπέζια-βαλίτσες και τα βαλσαμωμένα ζώα στους τοίχους μέχρι τα χειροποίητα χαλιά και τα πολλά δικά του αντικείμενα από διάφορα ταξίδια στην Ασία και την Αφρική- όσο και στην κουζίνα που «τσιμπολογάει» γεύσεις από διάφορες κουλτούρες.

Θα βρεις ένα «ρυζάκι της Ινδοκίνας στο γουοκ με γαρίδες και λαχανικά», το «μοσχαράκι του Pandeli» (ένα χουνκιάρ μπεγιερντί εμπνευσμένο από το εμβληματικό πιάτο του ομώνυμου εστιατορίου στην Αγορά των Μπαχαρικών της Κωνσταντινούπολης) αλλά και το «καλαμάκι του Κιότο» σε στιλ yakitori, όπως και ορισμένα classics του «Cosa Nostra», όλα για να μπαίνουν στη μέση του τραπεζιού. Μια πίτσα ή ένα πλατό καντονέζικων ορεκτικών είναι ό,τι πρέπει αν προτιμήσετε τον μεγαλύτερο πλέον χώρο του μπαρ όπου ετοιμάζονται πειραγμένα κλασικά κοκτέιλ με τη σφραγίδα της Barphilosophy.

Αυτήν την Κυριακή (14/4) μάλιστα, η «Κουρδιστή Μαϊμού» κάνει επίσημα εγκαίνια με ένα μεσημεριανό πάρτι, μπουφέ και το συγκρότημα κρουστών Batala στον πεζόδρομο της Αγίας Θέκλας. 

iΑγίας Θέκλας 5, Μοναστηράκι | 2103310900

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων