Δοκιμάσαμε

Μια αυλή που μοσχοβολά «Dirty Ginger» στο Χαλάνδρι

Από -

Ο Νίκος Μαούνης ξέρει να δημιουργεί μαγαζιά με χαρακτήρα και προσωπικότητα και το «Dirty Ginger» στο Χαλάνδρι δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο χώρος επί της Ανδρέα Παπανδρέου που επέλεξε μαζί με την Έφη Γιαλούση για το comeback του τόσο αγαπημένου στεκιού θυμίζει το σπίτι ενός μπον βιβέρ ταξιδιώτη και καταφέρνει μεμιάς να σε κάνει κομμάτι του. Παλιές δερμάτινες βαλίτσες γεμάτες βιβλία, ρετρό ραδιόφωνα αραδιασμένα το ένα πάνω στο άλλο, τραπέζια σε στρογγυλές λότζες από τη μία μεριά, εντυπωσιακή μπάρα σε βαθύ μπλε χρώμα από την άλλη, και στα μεγάλα ατού η πολύ ατμοσφαιρική open air αυλή που μόλις άνοιξε διάπλατα για το πρώτο καλοκαίρι του μαγαζιού στη νέα του έδρα. Εδώ, κάτω από τα πολύχρωμα λαμπιόνια, η ατμόσφαιρα αλλάζει και θυμίζει γλυκό καλοκαιράκι σε νησί.

Ο κατάλογος, που τυπώνεται ασφαλώς καθημερινά σε χαρτί μιας χρήσης, συμβαδίζει με τη signature χαλαρή διάθεση των «Ginger» και κάνει μια σειρά προτάσεις που θα ταιριάξουν και σε όσους θέλουν να φάνε κανονικά αλλά και σε όσους ψάχνουν ένα καλό συνοδευτικό για το ποτό τους που ξεφεύγει από την πεπατημένη. Ό,τι δοκίμασα ήταν καλοφτιαγμένο και νόστιμο. Η σαλάτα με τρίχρωμη κινόα και σος τζίντζερ έχει για παράδειγμα στο πλάι ωραίες «τελείες» από αβοκάντο που της δίνουν δροσιά, το σεβίτσε από λαβράκι έρχεται με καλοζυγισμένες εντάσεις από τσίλι, κόλιαντρο και φρούτα του πάθους, ενώ στα ζεστά ορεκτικά η φέτα τυλίγεται σε τραγανή κρούστα από πάνκο έχοντας για παρέα πολύ καλή χειροποίητη μαρμελάδα πιπεριάς και τα bao buns έρχονται με καλή και αφράτη ζύμη, γεμισμένα με πολύ νόστιμο μαδημένο χοιρινό και καπνιστό γιαούρτι.

Και σε αυτά να μείνετε μια χαρά θα είστε, αν όμως πεινάτε κομμάτι παραπάνω, θα βρείτε ακόμα 6-7 ριζότι και πάστα, αλλά και μια σειρά από προτάσεις σε κρεατικά καλής ποιότητας, σαν το τρυφερό ψαρονέφρι που αγκαλιάζεται από ελαφριά σάλτσα γκοργκοντζόλας. Όσο για τα γλυκά που επιμελείται ασφαλώς η Έφη, είναι σιγουράκια που αξίζει να απολαύσετε και μόνα τους, από τη διάσημη πάβλοβα της με φρέσκιες φράουλες μέχρι την κρέμα καραμελέ που ξυπνά αναμνήσεις από τα παλιά και γαρνίρεται με τραγανό μάνγκο.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων