Κρασί

Μετρώντας οινικές τριπλέτες στο «Chocolat Royal»

Ένα αφιέρωμα με πολλές διαφορετικές οινικές αποχρώσεις «τρέχει» κάθε Παρασκευή στο café-bar-restaurant του Θησείου.

O Δημήτρης Σπυρόπουλος

Η λίστα του wine station που βρίσκεται στο ισόγειο του νεοκλασικού του «Chocolat Royal» στο Θησείο αριθμεί 120 σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα ελληνικές ετικέτες, δίνοντας έμφαση σε μικρούς παραγωγούς. Ήδη το γεγονός ότι οι 36 εξ αυτών σερβίρονται και με το ποτήρι δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσει κανείς αρκετά διαφορετικά κρασιά, ο wine manager του χώρου όμως, Δημήτρης Σπυρόπουλος, θέλησε να πλουτίσει παραπάνω τις επιλογές εγκαινιάζοντας την Παρασκευή που μας πέρασε το αφιέρωμα «Tριπλέτα οίνων-Παιχνίδι γεύσης», το οποίο θα διαρκέσει για έξι μήνες. Καθημερινά, από το απόγευμα και μετά, το wine bar του «Chocolat» προσφέρει οκτώ διαφορετικές οινικές τριάδες (75 ml ανά ποτήρι) παίζοντας με διαφορετικές θεματικές, όπως τα «Ξινόμαυρα», οι «Μικροί θησαυροί από ελληνικές ποικιλίες», τα «Διάσημα» κ.λπ., με τις τιμές του κάθε σετ να κινούνται μεταξύ € 9 και € 16 και τον σεφ να σιγοντάρει με μικρές μπουκιές. (Αποστόλου Παύλου 27, Θησείο, 2103469077)