Focus

«ΜΑΘΕ, ΦΑΕ, ΖΗΣΕ». My market και ελληνικά φρούτα και λαχανικά: μια καλοκαιρινή ιστορία αγάπης

Μια από τις μεγαλύτερες καθημερινές ευτυχίες που φέρνει το ελληνικό καλοκαίρι είναι τα ασύγκριτα φρούτα και λαχανικά της εποχής. Ζουμερά, αρωματικά και τρυφερά, όλο λαμπερά χρώματα και υπέροχες γεύσεις. Τα αγαπάμε, τα μαγειρεύουμε, τα απολαμβάνουμε, είμαστε περήφανοι για τους παραγωγούς μας.

Τα σουπερμάρκετ My market έχουν πάρει πολύ σοβαρά αυτή την ιστορία. Η πλατφόρμα τους, που στηρίζεται στο τρίπτυχο «ΜΑΘΕ, ΦΑΕ, ΖΗΣΕ», εξηγεί ότι στα ράφια των καταστημάτων τα εποχιακά φρούτα, λαχανικά και «super foods» των Ελλήνων παραγωγών κατέχουν την πρώτη θέση διότι συμβάλλουν στην ουσιαστική αναβάθμιση της υγείας του καταναλωτή.

Τα My market προτρέπουν τους πελάτες τους να υιοθετήσουν μία νέα φιλοσοφία καθημερινότητας που να βασίζεται όχι μόνο στη σωστή διατροφή, αλλά στο ευ ζειν γενικότερα.

Το «ΜΑΘΕ, ΦΑΕ, ΖΗΣΕ» είναι μία πλατφόρμα φροντίδας για τη διατροφή που μας δίνει τη γνώση αλλά και τις ευκαιρίες για να την αναβαθμίσουμε. Μέσω της πλατφόρμας, τα My market προτρέπουν τους πελάτες τους να υιοθετήσουν μία νέα φιλοσοφία καθημερινότητας που να βασίζεται όχι μόνο στη σωστή διατροφή, αλλά στο ευ ζειν γενικότερα, μέσα από τη θετική ενέργεια, την άσκηση και τις χαλαρές στιγμές με τους φίλους και την οικογένειά τους.

ΜΑΘΕ Εποχιακά: Τα φρέσκα προϊόντα εποχής είναι τα καλύτερα

Το «ΜΑΘΕ, ΦΑΕ, ΖΗΣΕ» υποστηρίζει και προβάλλει την εποχικότητα των φρέσκων προϊόντων: Τα φρέσκα προϊόντα κάθε εποχής έχουν την αυθεντική πλούσια γεύση τους και διατηρούν όλη τη διατροφική τους αξία και τα αναντικατάστατα θρεπτικά τους συστατικά. Στο σημείο αυτό αξίζει να μιλήσουμε για την πρωτοποριακή και μοναδική καινοτομία των My market στα φρέσκα ελληνικά προϊόντα μαναβικής: την «ιχνηλασιμότητα». Πρόκειται για ένα Πρωτόκολλο Ασφάλειας φρέσκων φρούτων και λαχανικών που πιστοποιεί την ποιότητα τους σε κάθε κατάστημα My market. Σκανάροντας τον κωδικό QR μέσα στο κατάστημα, ακολουθούμε την ακριβή διαδρομή του προϊόντος που διαλέξαμε από το χωράφι μέχρι τη στιγμή που μπαίνει στο καλάθι μας.

ΦΑΕ Super: Τα δικά μας ελληνικά «super foods»

Ας μιλήσουμε για τα προϊόντα του καλοκαιριού. Το καλοκαίρι μας φέρνει πληθώρα ελληνικών «super foods» όπως όλα τα φρέσκα βερίκοκα, σταφύλια και δαμάσκηνα αλλά και «ταπεινά» λαχανικά με μοναδικές ευεργετικές ικανότητες όπως τομάτες, σκόρδο και ξερά κρεμμύδια.

Αν και δεν υπάρχει επίσημος ορισμός για την έννοια «super foods» (υπερτροφές), συνηθίζεται να χαρακτηρίζονται έτσι τα τρόφιμα που περιέχουν μεγάλες ποσότητες από κάποια ιδιαίτερα συστατικά όπως βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, ουσίες με ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, και που μεγάλος αριθμός επιστημονικών μελετών έχουν πιστοποιήσει τα οφέλη της κατανάλωσης των συγκεκριμένων συστατικών για τον οργανισμό. Τα φρέσκα καλοκαιρινά φρούτα, τα λαχανικά και τα χόρτα (μαζί με μια ολόκληρη σειρά άλλων ελληνικών προϊόντων όπως το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, ο κρόκος Κοζάνης και η μαστίχα για να αναφέρουμε λίγα) αποτελούν την dream team των «super foods». Όλα αυτά, απέχουν από το πιάτο μας όσο απέχει το ράφι των πιο κοντινών My market.

ZHΣΕ Δυνατά: Τα ελληνικά φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι πανίσχυροι σύμμαχοι για την υγεία

Ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού, προστατεύουν την καρδιά και συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του νευρικού συστήματος. Σχεδόν όλα τα φρέσκα καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά έχει αποδειχθεί ότι περιέχουν μια βεντάλια από ουσίες πολύτιμες για την υγεία. Για παράδειγμα η ντομάτα και το πιο διάσημο μυστικό της όπλο, το λυκοπένιο, προσφέρει αντικαρκινική προστασία και έξτρα «αντηλιακή προστασία» δρώντας ενάντια στις αλλοιώσεις που προκαλεί η ακτινοβολία του ήλιου. Το σταφύλι πάλι, περιέχει στη φλούδα του τη φυσική οργανική ένωση ρεσβερατρόλη που διαθέτει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Σε έρευνες φαίνεται ότι καθυστερεί τη διαδικασία της γήρανσης επειδή προστατεύει από φλεγμονές και το αυξημένο οξειδωτικό stress αλλά και από επιβλαβείς εξωτερικούς παράγοντες όπως η ακτινοβολία UV.

Στην ιστοσελίδα των My market www.mymarket.gr/mathefaezise θα βρείτε πλήθος χρήσιμων πληροφοριών για πολλά φρέσκα ελληνικά φρούτα, λαχανικά και «superfoods» τόσο από διατροφική άποψη όσο και για το πως συντηρούνται και πως πρέπει να μαγειρεύονται για να μας κάνουν καλό και να μας προσφέρουν τον… «καλύτερό τους εαυτό»!