Δοκιμάσαμε

«Madame Phu Man Chu» με βιετναμέζικο κουλέρ λοκάλ

Από -

Έχει μια ροπή προς τον εξωτισμό ο Κωνσταντίνος Ζουγανέλης («Bar Guru Bar», «Buba») και η νέα του πρόταση δεν αποτελεί εξαίρεση. Από τη μία ο τεράστιος φουσκωτός δράκος που διατρέχει την οροφή πάνω από το κεφάλι σου από την άλλη τα άφθονα mix n match memorabilia, δημιουργούν ατμόσφαιρα βιετναμέζικου κουλέρ λοκάλ στα ελάχιστα τετραγωνικά του μαγαζιού που δεν χωρά τραπέζια παρά μόνο ψηλά σκαμπό μπροστά στην ανοιχτή κουζίνα και τη μικρή μπάρα.

Καθώς οι βιετναμέζικες γευστικές ατραποί δεν είναι τόσο πολυπερπατημένες στην πόλη μας, το fixed menu που περιλαμβάνει περί τα 7-8 πιάτα είναι μια καλή ιδέα για να πάρετε μια γεύση και μάλιστα σε καλή τιμή (€ 25 κατ’άτομο). Τα πιάτα είθισται να εναλλάσσονται, ωστόσο δεν αποκλείεται να πετύχετε μια εξαιρετική σούπα ντομάτας με μύδια και τζίντζερ ή τα κομψά spring rolls με γαρίδα και χοιρινό τα οποία θα βουτήξετε στην spicy συνοδευτική σος και θα τυλίξετε σε δροσερά μαρουλόφυλλα.

Κεφάλαιο από μόνα τους είναι τα ξεχωριστά βιετναμέζικα «καλαμάκια», όπως λ.χ. με κοτόπουλο ή με μοσχάρι και λέμονγκρας, τα οποία κατεβαίνουν από τη φωτιά άψογα ψημένα και χαρίζουν νοστιμιά, ενώ το Bun cha με χοιρινό και μπέικον σε ζωμό με νούγες είναι ένα εξωτικό πιάτο που αξίζει να βρει τη θέση του στον… πάγκο σας. Κάποιες από τις προτάσεις περιλαμβάνονται και στο μικρό κατάλογο, αν θέλετε να παραγγείλετε a la carte, φροντίζοντας σε κάθε περίπτωση να σβήσετε την εξωτική κάψα με μια βιετναμέζικη μπίρα Saigon. Κρατήσεις δεν γίνονται, οπότε καλό είναι να πάτε σχετικά νωρίς για να αποφύγετε την αναμονή.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων