Δοκιμάσαμε

«La Suite Lounge»: Γαλλικός αέρας φυσά στον Λυκαβηττό

Από -

Ανηφορίζοντας στα ψηλά δώματα του «St. George Lycabettus» όπου βρίσκεται το εστιατόριο «La Suite Lounge» δεν μπορείς παρά να αφεθείς στη μαγεία της θέας που απλώνεται μπροστά σου. Δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη της Ευρώπης, όπως μαρτυρά το σχετικό βραβείο που έχει αποσπάσει το εστιατόριο, είναι σίγουρα πάντως από τις συναρπαστικότερες που μπορεί να απολαύσει κανείς στην Αθήνα καθώς ολόκληρο το λεκανοπέδιο μοιάζει να εισβάλλει από τις μεγάλες τζαμαρίες στον ιδιαίτερα κομψό χώρο με τις πολυτελείς πινελιές στην ατμόσφαιρα.

Η αύρα ανανέωσης στη διακόσμηση, με highlight τις πολύ ξεχωριστές καρέκλες σε σμαραγδί χρώμα που σε περιβάλλουν σαν αναπαυτική αγκαλιά και την ιδιαίτερα προσεγμένη art de la table, συνοδεύεται από μια αλλαγή στη γευστική πλεύση του εστιατορίου προς τη μεριά της Γαλλίας. Υπεύθυνος για αυτό είναι ο ταλαντούχος σεφ Geoffrey Rembert που ανέλαβε να δημιουργήσει, μαζί με τον executive chef του ξενοδοχείου Βασίλη Μήλιο το ολοκαίνουργιο μενού του εστιατορίου, που ρίχνει γευστικές γέφυρες ανάμεσα στην Αθήνα και το Παρίσι.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Rembert έχει να επιδείξει ένα αξιόλογο βιογραφικό, με θητεία σε εστιατόρια-θρύλους της Γαλλίας όπως το «Tour d’Argent» και το «Le Bristol». Αυτήν την εποχή είναι το δεξί χέρι του Jacques Faussat στο βραβευμένο εστιατόριο που φέρει το όνομα του στο Παρίσι, όπου παρουσιάζουν μια ραφινάτη γαλλική κουζίνα που ακολουθεί τον κύκλο των εποχών και αποσπά το πολυπόθητο αστέρι του οδηγού Michelin. Οι γεύσεις που προτείνει στο «La Suite Lounge» έχουν σαν κύρια αφετηρία τους την κραταιά τάση της μπιστρονομίας και προσφέρονται σε ένα ειδικό μενού degustation, που ξεδιπλώνεται σε 5 στάδια (€ 65 κατ’άτομο ή € 80 συνοδεία ενός ποτηριού σαμπάνιας Moet & Chandon).

banner

Στο πνεύμα μπαίνεις ήδη από το καλωσόρισμα, με μια ορεκτική κολοκυθόσουπα που κρύβει μέσα της ταρτάρ πράσινου μήλου και αφρό μηλίτη. Η συνέχεια έχει δύο δυνατά ενσταντανέ: champignons de Paris που σερβίρονται εν είδει τάρτας σε τρεις υφές (φρέσκα, μπριλέ και αφρός) αλλά και χτένια St. Jacques με χαβιάρι Beluga και αχλάδι σε ζωμό κρεμμυδιού που δυναμιτίζεται επιτυχημένα από κόλιανδρο. Η ώρα του κυρίως έχει πιο κλασικό πρόσημο, με γεύση από το βαθιά νόστιμο μοσχαράκι με καρότα, κρεμμυδάκι τουρσί και πατάτες dauphinois σε πλούσια σάλτσα κρασιού.

Αυτές τώρα καθώς και άλλες προτάσεις του Rembert συγκροτούν την «παριζιάνικη» πλευρά του σταθερού καταλόγου του εστιατορίου, η οποία συνομιλεί με την «αθηναϊκή» που ενορχηστρώνει ο Βασίλης Μήλιος και περιλαμβάνει πιάτα όπως οι γαρίδες με κρέμα ντομάτας, φέτα και ούζο, το λαβράκι με καπνιστή μελιτζάνα και κρέμα κακαβιάς, και το ριζότο με φρέσκα σπαράγγια και κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας. Σε διπλό ταμπλό παίζουν και τα επιδόρπια, που επιφυλάσσουν από αποδομημένη lemon pie με τραγανή μαρέγκα σε ποτήρι μέχρι φοντάν σοκολάτας με παγωτό βανίλια και φράουλες. Τιμές: € 45 - 70

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων