Νέα

«Kiku» με διαφορετικούς χαρακτήρες

Ο Δημήτρης Κατριβέσης, ο οποίος ανέλαβε φέτος την κουζίνα, παρουσιάζει δύο διαφορετικά γευστικά προφίλ στο Ν. Ψυχικό και στο Κολωνάκι, που ξανανοίγει στις 16/10.

Το Kiku στο Νέο Ψυχικό
Το Kiku στο Νέο Ψυχικό

Την κουζίνα του «Kiku», ή μάλλον των «Kiku», την ανέλαβε ο Δημήτρης Κατριβέσης^ αυτό το έχουμε γράψει. Ώρα να πούμε κάποια περισσότερα πράγματα για τα σχέδιά του. Η ιδέα είναι κάθε «τέκνο» να έχει, πάντα σε σαφή ιαπωνικό καμβά, διαφορετικό χαρακτήρα. Την αρχή κάνουν το Νέο Ψυχικό και το Κολωνάκι, ενώ το ίδιο θα γίνει, απ’ ό,τι φαίνεται τουλάχιστον, και το καλοκαίρι στη Βουλιαγμένη και τη Μύκονο.

Στο εστιατόριο του Νέου Ψυχικού, που ξεκίνησε πιο νωρίς τη χειμερινή του σεζόν, το γευστικό ύφος είναι πιο μοντέρνο, με αρκετές από τις Nikkei αναφορές που μας έχει συνηθίσει ο ικανότατος σεφ, ενώ στο Κολωνάκι, που έχοντας ανανεωθεί ανοίγει την Παρασκευή 16/10, και που στον επόμενο τόνο θα γίνει members’ club, αυτό που θα δούμε είναι ένα γιαπωνέζικο kaiseki (μενού πολλών πιάτων) αξιώσεων με κάποια ελληνικά hints: miso με μαυρομάτικα φασόλια με κράκερ φέτας, συνταγή που ο σεφ τη δουλεύει καιρό, λόγου χάρη, ή αυγοτάραχο Μεσολογγίου karaage (με μέλι και pankο) και γαρίδα Αμβρακικού σε ατμό από πράσινο τσάι.

banner

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων