Άφιξη

Και το όνομα αυτού «Cardinale»

Από -

Σας είχαμε προαναγγείλει ότι η δραστήρια Φωτεινή Παντζιά («By the glass») ετοίμαζε καινούργιο all day ιταλικό εστιατόριο και να που το «Cardinale» άνοιξε τις πόρτες του μέσα στον Αύγουστο στην καρδιά της πόλης. Η δράση στον κομψό και άνετο χώρο ξεκινά από νωρίς το πρωί με καφέ και προτάσεις για brunch και συνεχίζεται με γεύσεις που εστιάζουν στα βόρεια της Μπότας με τη σφραγίδα του έμπειρου σεφ Κώστα Τσίγκα.

Στα ορεκτικά τον τόνο δίνουν για παράδειγμα τα μύδια με πικάντικο λουκάνικο από τη Σικελία, φασόλια και φρυγανισμένο ψωμί ή ένα μοσχαρίσιο καρπάτσιο με τυρί taleggio, παλαιωμένο ξίδι και ψητό κρεμμύδι, ενώ η συνέχεια γράφεται με ενδιαφέρουσες προτάσεις σε ζυμαρικά και ριζότι σαν τα νιόκι παντζαριού με κατσικίσιο τυρί και pesto από κέιλ και αμύγδαλα αλλά και κρέας ή ψάρι.

Οι πίτσες που έρχονται από τον ξυλόφουρνο χωρίζονται όπως συνηθίζει ο σεφ σε λευκές και κόκκινες, ενώ το mozzarella bar ανεβάζει τα ιταλιάνικα βολτ σε συνδυασμό με τις περίπου 80 ετικέτες κυρίως από τον ιταλικό αμπελώνα που αναπαύονται στη γυάλινη walk in κάβα.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων