Δοκιμάσαμε

«Iguazu Athens»: Ο Γιάννης Παρίκος ξεδιπλώνει το λατινοαμερικάνικο ταπεραμέντο του στους τροπικούς των Ιλισίων

Από -

Καταπράσινο μέσα κι έξω, με σάλα που σε αγκαλιάζει στον εξωτισμό μιας ζούγκλας, και όνομα εμπνευσμένο από τους καταρράκτες που σηματοδοτούν τα όρια Βραζιλίας, Αργεντινής και Παραγουάης, το «Iguazu Athens», που άνοιξε πρόσφατα στην ανερχόμενη πλατεία Βραζιλίας στα Ιλίσια (ακριβώς απέναντι από τον πρώην ΔΟΛ), είναι μια αλλαγή ταχύτητας για τον σεφ Γιάννη Παρίκο, που επιλέγει ένα μπιτάτο all day στέκι ως νέα αθηναϊκή του έδρα, υπογράφοντας ένα μενού που ξεκινά από νωρίς με καλό καφέ και casual κατάλογο, όπου healthy smoothies και brunch favorites αποκτούν τροπικό πρόσημο.

Με την επιμέλειά του, acai bowls, tortillas, tacos και guacamole με τηγανητές γλυκοπατάτες, φιγουράρουν ανάμεσα σε Habanero burgers με μπιφτέκι Black Angus, και αυγά Benedictina, ξαπλωμένα σε τηγανίτες παρέα με εκλεκτό χοιρομέρι, σε έναν κατάλογο που ενδείκνυται τόσο για υγιεινό τσιμπολόι, όσο και για λιχούδικο τσιμπούσι, από το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Το βράδυ, όμως, τα φώτα χαμηλώνουν κι ο βασιλικός γορίλλας που επιβλέπει την εξωτική σάλα, θέλει χορό: jazzy beats ανεβάζουν το ρυθμό, η απλόχωρη αυλή με την ωραία πρασινάδα του πάρκου, αποκτά αύρα νησιώτικη και καλοκαιρινή, τινάζοντας από πάνω της την ψύχρα του προχωρημένου Οκτωβρίου μας, και το εσωτερικό μεταμορφώνεται σ’ ένα resto bar που δονείται σε κλαμπίστικη ατμόσφαιρα, θυμίζοντας ότι η ομάδα του Semeli Group (το «Iguazu Athens» ανήκει στην παρέα που βρίσκεται πίσω από hits όπως τα «Toy Room» Αθήνας και Μυκόνου, αλλά και το «Bao’s» της Μικρής Βενετιάς) ξέρει απ’ έξω κι ανακατωτά τα συστατικά ενός δυνατού party mood.

banner

Φυσικά, νηστικός… γορίλας δεν χορεύει κι η εμπειρία του Παρίκου βγαίνει εδώ στο προσκήνιο, όσο καν το φαγητό μένει σε δεύτερη μοίρα στη συνολική εμπειρία του νέου αυτού σποτ. Ξεδιπλώνοντας ανάγλυφο το άγγιγμά του σε πιάτα όπως το καρπάτσιο από μόσχο Ουρουγουάης, με βινεγκρέτ τρούφας, φουντούκι, σινάπι και κρέμα blue cheese. Παρέα με τον Christian Noel, που επιμελείται το sushi, δίνουν στο μοδάτο, νεανικό crowd του «Iguazu Athens» την ευκαιρία να δοκιμάσει φίνα rolls, sashimi και temaki με τροπικό twist, αλλά και εξαιρετικές μοσχαρίσιες κοπές και λατινοαμερικανικές σπεσιαλιτέ προικισμένες με το πικάντικο ταπεραμέντο της Βραζιλίας και το σίγουρο άγγιγμα ενός απ’ τους καλύτερους σεφ της γενιάς του.

Τρία για τη μέση

Sashimi τόνου με garlic ponzu

Οι μοσχομυριστές εντάσεις της μαρινάδας αποκαλύπτονται με το που προσγειώνεται το πιάτο στο τραπέζι και ταιριάζουν ωραία με το βουτυρένιο δάγωμα του ψαριού, που μιξάρει τη λιπαρότητά του με το τροπικές οξύτητες του dressing.

Picanha με ψητό baby μαρούλι και πίκλα μουστάρδας

Ντίβα της λατιναμερικανικής κρεατοφαγίας, η picanha έρχεται εδώ με τρυφερή, νόστιμη σάρκα, όλα τα λεφτά όμως είναι το μαρουλάκι, με τη φίνα οξύτητα του ντρεσαρίσματος να ανταλλάσσει ορεκτικές νότες με τα αρώματα του καψαλίσματός του.

Τραγανή μπανάνα με σορμπέ καρύδας και μους με ρούμι

Ελεύθερη, ηδονική διασκευή του banoffee, με απολαυστικές υφές και ζυγισμένη γλύκα, κερδίζει πόντους από τη διπλή εκδοχή της μπανάνας και το φίνο σορμπέ, που κάνουν κάθε μπουκιά να απαιτεί αμέσως την επόμενη.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων