Νέα

Η Ζάκυνθος σε νέα γαστρονομική εποχή

Χρυσοί Σκούφοι News & Tips powered by Barilla

Από -

Στο εξαιρετικό design hotel «Olea All Suits hotel» έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στη γαστρονομία με δυο εστιατόρια fine dining. Το ένα είναι το βραβευμένο Αθηναϊκό Nikkei, που έγινε Nikkei Pasifico και ενσωματώθηκε πλήρως στο exotic περιβάλλον. Την επιμέλεια των πιάτων έχει ο chef του Nikkei Σπύρος Μαυροειδής, που έχει συνδυάζει με ευρηματικότητα, φαντασία και τεχνική, τις ιαπωνικές και περουβιανές γεύσεις. Δοκιμάσαμε το εξαιρετικό ceviche μυλοκόπι με γαρίδα, καλαμάρι τεμπούρα, κουμκουάτ, king bora και καλαμπόκι. Τα συστατικά έδεναν μεταξύ τους και δημιουργούσαν μια πολύπλοκη και ωραία γεύση. Σημαντικό μέρος στην Nikkei εμπειρία είναι τα παντρέματα των cocktails με τα πιάτα. Η bar manager Μαίρη Ταλαιπώρου και ο bar consultant Σπύρος Κερκύρας έχουν δουλέψει πάρα πολύ τον κατάλογο των cocktails και τα ταιριάσματα και έχουν κάνει τόσο δυνατά ζευγάρια, που δεν βρίσκεις πουθενά αλλού.

H ταλαντούχα Μαίρη μας πρότεινε το ceviche με ένα εκπληκτικό spicy sour με Pisco, πιπεριές chili, δροσερό φρέσκο lime, κομπόστα ανανά και σιρόπι κόκκινων φρούτων. Must taste επίσης είναι το Athimiento Bloody μια συναρπαστική παραλλαγή του Bloody mary με δυνατό χαρακτήρα, που προκύπτει από την ανάμειξη των συστατικών: το πορτοκάλι, την περουβιανή ντομάτα, το ξύδι από βερίκοκα, το σύκο, την βότκα και το σουσάμι. Στο άλλο εστιατόριο του ξενοδοχείου, το «Flow», που βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της μονάδας και έχει απαράμιλλη θέα στον Ζακυνθινό κάμπο, το μενού είναι τελείως διαφορετικό, επικεντρωμένο σε ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις, που αποδίδονται με μοντέρνο και ευφάνταστο τρόπο.

Δίπλα στο Τσιλιβι, στο Τραγάκι, στο υπερσύγχρονο και στιλάτο «Lesante Blu» πάνω στη θάλασσα, την προσοχή μας διεκδικεί το εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας «Melia». Τo μενού που αποτελείται από συγκεκριμένα στάδια, έχουν επιμεληθεί ο executive chef Νικόλαος Σπυρούδης, με τον chef Διονύση Ζάββα και την ομάδα τους και κινείται σε κλασικά μονοπάτια της ελληνικής και γαλλικής κουζίνας, με πολύ καλές τεχνικές και μαγειρέματα. Στο τραπέζι πρώτα μας ήρθε μια συλλογή από χειροποίητα ψωμιά μαζί με καπνιστό βούτυρο, παγωμένο ελαιόλαδο με βούτυρο κακάο και ζακυνθινό άνθος αλατιού.

Πολύ καλή εισαγωγή, που ανέβασε στροφές στο καλοσώρισμα, που περιείχε μια απίθανη κροκέτα με σιγομαγειρεμένο κουνέλι, ένα τραγανό tacos με ταρτάρ μόσχου και καραμελωμένο κρεμμύδι, μια δροσερή tapioca με ταρτάρ από μυλοκόπι και ένα αλμυρό ταρτάκι με κρέμα παρμεζάνα και πούδρα πράσου. Στα κυρίως, πολύ ωραία πρόταση είναι ο μαριναρισμένος κολιός με αφρό ούζου και χτένια σωτέ που δένουν με τα μανιτάρια. Το πιάτο που ξεχωρίζει είναι το περιστέρι με την κρέμα salsify, τις κανθαρέλες και την σάλτσα από το μεδούλι μόσχου. Κάθε συστατικό μπλέκεται με το άλλο και δημιουργεί μια εκρηκτική επίγευση.

Barilla Masters of Pasta

Σχετικά Θέματα

Back to Athens σε βραβευμένα roof gardens

09/09/2019

Back to Athens σε βραβευμένα roof gardens

Χρυσοσκουφάτες εμπειρίες για να ξορκίσετε τα September blues απολαμβάνοντας θέα και γαστρονομία σε ιδανική αρμονία.

Γευστικές εντυπώσεις από τα καλύτερα εστιατόρια της Τήνου

23/07/2019

Γευστικές εντυπώσεις από τα καλύτερα εστιατόρια της Τήνου

Σε μεγάλη φόρμα βρήκαμε τα βραβευμένα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας του νησιού.

2 γευστικές εκπλήξεις στην Οία

11/07/2019

2 γευστικές εκπλήξεις στην Οία

Η Σαντορίνη δεν παύει να μας ξαφνιάζει ευχάριστα και αυτά είναι δύο από τα εστιατόρια της Οίας που δοκιμάσαμε φέτος και μας κέρδισαν.

3 γευστικά νέα από την Πελοπόννησο

27/05/2019

3 γευστικά νέα από την Πελοπόννησο

Βραβευμένοι σεφ αλλά και νέα hip projects από τη Μεσσηνία ως την Ερμιόνη.

Νόστιμα νέα από τις Κυκλάδες

08/05/2019

Νόστιμα νέα από τις Κυκλάδες

Ανανεωμένο υποδέχεται το φετινό καλοκαίρι το ρομαντικό εστιατόριο «Alios Ilios», ενώ και η Νάξος μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι της γαστρονομίας.

Οι γαστρονομικές εκπλήξεις της Ρόδου

22/04/2019

Οι γαστρονομικές εκπλήξεις της Ρόδου

Η Ρόδος, ένα από τα νησιά που έχτισαν το τουριστικό προφίλ της καλοκαιρινής Ελλάδας βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε φάση επαναπροσδιορισμού της ταξιδιωτικής της ταυτότητας φρεσκάροντας την ξενοδοχειακή αλλά και την εστιατορική της σκηνή.

Φτιάξτο μόνος σου!

08/04/2019

Φτιάξτο μόνος σου!

Οι homemade παρασκευές αρχίζουν ν’ αποτελούν ένα νέο πεδίο προσωπικής έκφρασης σεφ και εστιατόρων και στο φετινό σαφάρι των Χρυσών Σκούφων είδαμε πολύ ιδιαίτερες εκδοχές τους.

Η ελληνική κουζίνα αγαπά το μεταμοντέρνο

28/03/2019

Η ελληνική κουζίνα αγαπά το μεταμοντέρνο

Ένας από τους βασικούς τρόπους της ανανέωσης της ελληνικής κουζίνας που παρατηρήσαμε και στο φετινό σαφάρι για τους Χρυσούς Σκούφους είναι η μεταμοντέρνα μετάφραση κλασικών ιδεών.

H γαστρονομική έκπληξη της Ίου

04/03/2019

H γαστρονομική έκπληξη της Ίου

Μπορεί η Σαντορίνη να είχε όπως πάντα την τιμητική της στους Χρυσούς Σκούφους 2019, όμως η γαστρονομική επιτροπή χάρηκε ωραία γαστρονομικά επιτεύγματα και σε off Broadway νησιά σαν την Ίο.

Το Χρυσοσκουφάτο νησί της Ελλάδας

25/02/2019

Το Χρυσοσκουφάτο νησί της Ελλάδας

Με τέσσερις Χρυσούς Σκούφους η Σαντορίνη κρατάει την πρωτοκαθεδρία της στη νησιώτικη Ελλάδα.

Green is the new black

18/02/2019

Green is the new black

Όσο κι αν η δύναμη του κρέατος μοιάζει δεδομένη, είναι σαφές σε όλη την υδρόγειο ότι οι κορυφαίοι σεφ εξερευνούν συστηματικά πλέον και παρουσιάζουν τις γαστρονομικές δυνατότητες του φυτικού βασιλείου.

Σαν τη γαστρονομική Χαλκιδική δεν έχει!

11/02/2019

Σαν τη γαστρονομική Χαλκιδική δεν έχει!

Το πέρασμα της επιτροπής των Χρυσών Σκούφων από τη Χαλκιδική έχει σταθερές αξίες αλλά και γευστικές ανατροπές.

Νέος γαστρονομικός αέρας φύσηξε στην Κέρκυρα

04/02/2019

Νέος γαστρονομικός αέρας φύσηξε στην Κέρκυρα

Oι εξαιρετικές γευστικές φάσεις από το club των Χρυσών Σκούφων δεν θα μπορούσαν να μην ξεκινούν από την Κέρκυρα.

Στο Matsuhisa Athens η Ιαπωνία συναντά την Ελλάδα και το Περού!

28/01/2019

Στο Matsuhisa Athens η Ιαπωνία συναντά την Ελλάδα και το Περού!

Το Matsuhisa διατηρεί τις γαστρονομικές του δάφνες, όσον αφορά τη Γιαπωνέζικη κουζίνα και τις εμπλουτίζει με Ελληνικά και Περουβιανά στοιχεία, προσεγγίζοντας με επιτυχία το umami γευστικό αποτέλεσμα.