Νέα

Η LE MONDE επιβραβεύει τους σπουδαστές της

Από -

© Anne-Emmanuelle THION
© Anne-Emmanuelle THION

Σε ειδική εκδήλωση ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE τίμησε την περασμένη Πέμπτη τους σπουδαστές της, Κατερίνα Κατσίκα και Δημήτρη Φεσσά που κατέκτησαν την 3η θέση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Γαστρονομίας Trophée Mille International 2019 που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ρενς στη Γαλλία, στις 18 Μαρτίου.

Την τιμητική εκδήλωση που έγινε στις εγκαταστάσεις της σχολής, σε μια αίθουσα γεμάτη καλοστρωμένα τραπέζια για το δείπνο που ακολούθησε, παρακολούθησαν  δημοσιογράφοι και κριτικοί γεύσης, στελέχη του ξενοδοχειακού κόσμου, επίτιμοι καλεσμένοι και καθηγητές της σχολής. Όλη η νικητήρια ομάδα, σπουδαστές και καθηγητές, παρέλαβε τιμητικές πλακέτες από τη Διοίκηση της σχολής, μέσα στη γενική συγκίνηση και τον ενθουσιασμό για την επιτυχία τους. Την προετοιμασία των δύο ταλαντούχων σπουδαστών καθώς και τη δημιουργία των συνταγών, μια αλμυρή συνταγή που εκτέλεσε η Κατερίνα Κάτσικα και μια γλυκιά που εκτέλεσε ο Δημήτρης Φεσσάς, είχαν αναλάβει οι καθηγητές μαγειρική Μάκης Καλόσακας και Χρήστος Παναγόπουλος και οι καθηγητές ζαχαροπλαστικής, Νικόλας Νικολακόπουλος και Χάρης Ψιλόπουλος αντίστοιχα, που τους βοήθησαν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες με την εμπειρία και τις γνώσεις τους, αξιολογώντας διαρκώς την εξέλιξη της προπόνησής τους.

Στο δείπνο που ακολούθησε, ανάμεσα στα πολύ ενδιαφέρουσες δημιουργίες του ειδικού μενού που σέρβιραν άψογα οι σπουδαστές της σχολής, βρίσκονταν φυσικά και τα δυό βραβευμένα πιάτα: η «Πάπια Trophee Mille» με αρωματική κρούστα μπαχαρικών και μυρωδικών, espouma γλυκιάς κολοκύθας ζελε μήλου, αφρό πίκλας και σάλτσα γλυκού κόκκινου κρασιού και το πραγματικά έξοχο επιδόρπιο «Elise Trophee Mille» με cremeux σμέουρο -αρμπαρόριζα,ταρτάρ φράουλας σαντιγί σαμπάνιας μασκαρπόνιε, bisquit rose de Reims με σιρόπι σαμπάνιας, ζελέ φράουλας και μαρέγκες που εντυπωσίασε με την καταπληκτική γεύση τους και την αρτιότητα της εκτέλεσης.

Ο Trophée Mille International αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους διεθνείς διαγωνισμούς για την ανάδειξη νέων chef, με κριτική επιτροπή μια ομάδα Γάλλων chef & pastry chef βραβευμένων με αστέρια Michelin αλλά και τον ανώτατο τιμητικό τίτλο MOF (Meilleur Ouvrier de France). Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να δημιουργήσουν συνταγές χρησιμοποιώντας αποκλειστικά συγκεκριμένα υλικά που υποδεικνύονται εκ των προτέρων και προέρχονται από την πόλη Ρενς. Την ομάδα των νικητών, συμπλήρωσε η Ιταλία στην πρώτη θέση και η Ιαπωνία στη δεύτερη.

Η επιτυχία των σπουδαστών στο διαγωνισμό, δείχνει την υψηλών προδιαγραφών εκπαίδευση που προσφέρει η σχολή LE MONDE στους σπουδαστές της και τους δρόμους που τους ανοίγει για καριέρα ακόμα και διεθνών προδιαγραφών.