Νέα

Η γαστρονομική παράδοση της Χαλκιδικής στο προσκήνιο

Με στόχο την ανάδειξη της γευστικής παράδοσης και ιστορία του τόπου, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής γιορτάζει τα 30 χρόνια από την ίδρυσή εγκαινιάζοντας το πρόγραμμα Taste Halkidiki, μέσα απ’ το οποίο θα ξεδιπλώσει μια σειρά δράσεων που φιλοδοξούν συμβάλουν στην ανάπτυξη των γαστρονομικών σημείων αναφοράς της περιοχής, ενδυναμώνοντας τους κλάδους της παραγωγής τροφίμων, της εστίασης και της φιλοξενίας του τόπου.

Η γη, τα προϊόντα, οι παραγωγοί, οι παραδόσεις και τα έθιμα, αλλά και ό,τι σχετίζεται με τη γεύση της Χαλκιδικής, μπαίνουν στον προβολέα του Taste Halkidiki, και μετατρέπονται σε δημιουργικές εμπειρίες που στοχεύουν στο να κεντρίσουν το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων και foodies, αλλά και chefs από όλο τον κόσμο. Στα πλαίσιο των δράσεων, η Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου γίνεται το ραντεβού μας για το 1ο Taste Halkidiki Festival, τη μεγάλη γιορτή της χαλκιδικιώτικης γεύσης, που θα μετατρέψει την κεντρική πλατεία της Ν. Φώκαιας στο Δήμο Κασσάνδρας, σε ένα τερέν νοστιμιάς.

Από τις 6 το απόγευμα, μαγειρικές επιδείξεις παραδοσιακών συνταγών με τη μοντέρνα υπογραφή διακεκριμένων chef του τόπου θα παρουσιαστούν στο κοινό, που θα κληθεί να ψηφίσει την αγαπημένη του, ενώ ελιές, μέλι, ελαιόλαδο, βότανα, κρασί, τσίπουρα και μπίρες, ξηροί καρποί και γλυκά, θα προσφέρονται από τους καταξιωμένους παραγωγούς της Χαλκιδικής, για γνωριμία και δοκιμή στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των εκθετών.

Την υλοποίησή του Taste Halkidiki Festival υπογράφει η Chef Stories, εμπνεύστρια εταιρεία του concept, του branding, αλλά και της διοργάνωσης των εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πληροφορίες: 2310471628, https://www.facebook.com/events/877321739875858

banner