Ήμουν εκεί

Η Ειρήνη Γιωργιουδιού στον τελικό του European Young Chef

Από -

Έχουμε γράψει πολλές φορές για την εντυπωσιακή αναγέννηση της ροδίτικης κουζίνας που εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς σε ολόκληρη τη Ρόδο, κάτι που είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω και ως μέλος της κριτικής επιτροπής που αξιολόγησε τις υποψηφιότητες για τον φετινό τελικό του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού European Young Chef. Νεαροί και νεαρές σεφ που εργάζονται κατά κύριο λόγο στα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα του νησιού παρουσίασαν μπροστά μας τις προτάσεις τους, οι οποίες φανέρωναν στην πλειοψηφία τους τη διάθεση να φωτίσουν τις γεύσεις, τα υλικά και τις παραδόσεις της Ρόδου με σύγχρονο αέρα.

Εκείνη που μας κέρδισε παμψηφεί ήταν η Ειρήνη Γιωργιουδιού (ξεν. «Esperos Village») με το πιάτο της «12 Elements»: σφυρίδα με μπάμιες, ζαφορά, ξηρομυζήθρα και ακόμα 8 υλικά, ένα δηλαδή από κάθε νησί των Δωδεκανήσων, σερβιρισμένα σε ένα πολύ κομψό και ανάλαφρο ναπολεόν που φέρνει την παράδοση σε τετ α τετ με τη μοντέρνα μαγειρική αντίληψη. Με αυτό το πιάτο η νεαρή σεφ θα διαγωνιστεί στην τελική φάση του διαγωνισμού European Young Chef που φέτος θα διοργανωθεί στη Ρόδο στις 23 και 24 Οκτωβρίου, μια από τις πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις στα πλαίσια της πολύ σημαντικής διάκρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής (Βαλσάμης Δουκάκης, συντάκτης γεύσης στο περιοδικό «Αθηνόραμα», Νίκος Χριστοφόρου, Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - σεφ και Πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, και οι σεφ και μέλη της Λέσχης Επαμεινώνδας Τσίντζος και Παναγιώτης Παρατσώκας) με τη νικήτρια Ειρήνη Γιωργιουδιού στους χώρους του «Rodos Palace» που φιλοξένησε τον διαγωνισμό
Τα μέλη της κριτικής επιτροπής (Βαλσάμης Δουκάκης, συντάκτης γεύσης στο περιοδικό «Αθηνόραμα», Νίκος Χριστοφόρου, Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - σεφ και Πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, και οι σεφ και μέλη της Λέσχης Επαμεινώνδας Τσίντζος και Παναγιώτης Παρατσώκας) με τη νικήτρια Ειρήνη Γιωργιουδιού στους χώρους του «Rodos Palace» που φιλοξένησε τον διαγωνισμό