Ρεπορτάζ

Η βράβευση των καλύτερων street food της πόλης

Οι νικητές του διαγωνισμού και στελέχη της ελληνικής αλυσίδας METRO Cash & Carry
Οι νικητές του διαγωνισμού και στελέχη της ελληνικής αλυσίδας METRO Cash & Carry

Ο online διαγωνισμός για το καλύτερο street food της πόλης που διοργάνωσε το «α» με τη χορηγία της ελληνικής αλυσίδας METRO Cash & Carry έσπασε κάθε ρεκόρ. Οι αναγνώστες του athinorama.gr απέδειξαν με τη συμμετοχή τους ότι και γνωρίζουν τα καλά γευστικά στέκια της πόλης, αλλά και ότι θέλησαν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στα streetfood μαγαζιά της Αθήνας που προσφέρουν ποιοτικές προτάσεις στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Η διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων της METRO Δήμητρα Δασκαλάκη συγχαίρει τους νικητές του διαγωνισμού
Η διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων της METRO Δήμητρα Δασκαλάκη συγχαίρει τους νικητές του διαγωνισμού

Χιλιάδες φίλοι του «α» έριξαν, λοιπόν, τις ψήφους τους στην ειδική online κάλπη, με εγγυημένη τη μοναδικότητα της κάθε συμμετοχής, αποδεικνύοντας ότι το φαγητό που αγοράζεις και τρως στο δρόμο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, αλλά και της κουλτούρας μας. Οι κάλπες όμως έκλεισαν κάποια στιγμή και οι πρώτοι των πρώτων κλήθηκαν να παραλάβουν τα τρόπαιά τους.

Με το που έμπαινες στο METRO Cash & Carry της Πέτρου Ράλλη την Παρασκευή 4/10, το πρώτο που άνοιξε η εταιρεία το 1976, δεν μπορούσες παρά να δεις το μεγάλο τραπέζι που στεκόντουσαν τα τρία μεγάλα βραβεία του διαγωνισμού. Τα βραβεία αυτά σχεδιάστηκαν ειδικά από το «α» για τους κορυφαίους σε κάθε κατηγορία του διαγωνισμού, με σκοπό να στολίσουν τους τοίχους των νικητήριων μαγαζιών. Οι πρώτοι των πρώτων ήταν εκεί στην ώρα τους για να παραλάβουν τα έπαθλά τους αλλά και μια δωροεπιταγή €200, προσφορά των METRO Cash & Carry προς τους καλύτερους επαγγελματίες του χώρου.

Ο Άρης Λαμπρόπουλος του «Falafellas» παραλαμβάνει το πρώτο βραβείο
Ο Άρης Λαμπρόπουλος του «Falafellas» παραλαμβάνει το πρώτο βραβείο

Ο αρχισυντάκτης του «α» Γιάγκος Αντίοχος ανέλαβε να καλωσορίσει τους παρευρισκομένους εκ μέρους του περιοδικού που πραγματοποίησε τον διαγωνισμό. «Το κοινό έδειξε τεράστιο ενδιαφέρον τόσο στο να ψηφίσει τα καλύτερα street food μαγαζιά, όσο και στο να διαβάσει τα αποτελέσματα του διαγωνισμού. Εμείς θέλαμε από τη μία να δώσουμε στους αναγνώστες μας τη δυνατότητα να πουν τη δική τους άποψη για ένα είδος φαγητού που είναι προσιτό στους πάντες, και από την άλλη να κάνουμε μέσω της ψηφοφορίας μια πλήρη χαρτογράφηση των τάσεων σε αυτήν την κατηγορία, κάτι που είναι απαραίτητο έναν οδηγό πόλης».

banner
Η Μαρία Χανιωτάκη (αριστερά) και η Κρίστι Σεραφειμίδη παραλαμβάνουν το δεύτερο βραβείο εκ μέρους των «Κουλουράδων»
Η Μαρία Χανιωτάκη (αριστερά) και η Κρίστι Σεραφειμίδη παραλαμβάνουν το δεύτερο βραβείο εκ μέρους των «Κουλουράδων»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων της METRO Δήμητρα Δασκαλάκη, η οποία πέρα από το να δώσει συγχαρητήρια στους βραβευμένους δήλωσε ότι «είναι λογικό όταν δίνει κάποιος €40 ή €50 ευρώ για ένα πιάτο σε ένα εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο να περιμένει ένα υψηλό επίπεδο ποιότητας. Τι γίνεται όταν κάποιος δίνει όμως μερικά ευρώ για ένα φαλάφελ ή ένα λαχματζούν; Τα μαγαζιά που ήρθαν πρώτα στο διαγωνισμό αποδεικνύουν ότι μπορεί να υπάρξει κορυφαία ποιότητα ακόμη και σε αυτήν την κατηγορία φαγητού. Και για αυτό πρέπει να βραβευτούν οι ιδιοκτήτες τους. Γιατί καταφέρνουν με χαμηλό κόστος παραγωγής και πολύ αγάπη για αυτό που κάνουν να διατηρούν υψηλά στάνταρ στις υπηρεσίες τους. Και διαγωνισμοί σαν και αυτόν δίνουν την ευκαιρία στο κορυφαίο δίκτυο Cash & Carry στην Ελλάδα, το METRO, να αποκτήσει μια σταθερή επαφή με τους καλύτερους επαγγελματίες σε κάθε χώρο».

Ο Ανδρέας Κιλτσικσής, ιδιοκτήτης του «Feyrouz», κρατά το τρίτο βραβείο
Ο Ανδρέας Κιλτσικσής, ιδιοκτήτης του «Feyrouz», κρατά το τρίτο βραβείο

Η αρχή έγινε με την απονομή του πρώτου βραβείου στο «Falafellas» με τον συνιδιοκτήτη του Άρη Λαμπρόπουλο να ευχαριστεί τόσο το αθηνόραμα, όσο και την METRO Cash & Carry.

Το επόμενο βραβείο είχε λίγο σουσαμάκι παραπάνω… αφού οι «Κουλουράδες» βρέθηκαν στη δεύτερη θέση της ψηφοφορίας, δείχνοντας τη δυναμική του franchise, με τις Μαρία Χανιωτάκη και Κρίστι Σεραφειμίδη να παραλαμβάνουν τη διάκριση εκ μέρους της εταιρίας.

Το τρίτο βραβείο κατέληξε στα χέρια του Ανδρέα Κιλτσικσή, ιδιοκτήτη του «Feyrouz» με τις εκπληκτικές ανατολίτικες συνταγές.

Δείτε εδώ τα καλύτερα street food της Αθήνας όπως εσείς τα ψηφίσατε.