Summer in the city

Huaca: Περού και Ιαπωνία συναντιούνται στο Μετς

Την arty γειτονιά του Μετς επέλεξαν η Ειρήνη Μπέκα και ο Παναγιώτης Λογοθέτης για να ενώσουν εις σάρκα μίαν, για την ακρίβεια σε ένα εστιατόριο, το «Huaca», τις δύο αγαπημένες τους κουζίνες, την περουβιανή και την ιαπωνική. Τόσο ο χώρος όσο και το φινιρισμένο μενού αντικατοπτρίζουν την επίγευση των ταξιδιών τους στους δυο εξωτικούς προορισμούς.

Minimal αισθητική, ανοιχτή κουζίνακαι καλαίσθητες πινελιές –όπως πολύχρωμα παγώνια και ανθισμένες αμυγδαλιές– δημιουργούν μια χαλαρωτική oriental ατμόσφαιρα και προδιαθέτουν για τις φινετσάτες γεύσεις που ακολουθούν. Το μενού-homage στη Nikkei φιλοσοφία επιμελείται ο ταλαντούχος Δημήτρης Κότσαλης. Ο Δημήτρης έχει αξιοποιήσει υλικά και συνταγές και από τους δύο γαστρονομικούς τόπους και έχει συνθέσει πιάτα, που αξίζουν τη δοκιμή και μπαίνουν στη λίστα με τα best-sellers. Για παράδειγμα, το νέο nigiri με wagu beef έχει φοβερή γευστική ισορροπία. Πολύ καλό new entry στα inside out rolls είναι ο καψαλισμένος σολομός με χέλι, αγγούρι και αβοκάντο. Στην κατηγορία των fusion dishes must taste είναι το ψητό χταπόδι, με πουρέ γλυκοπατάτας και σπιτικό λάδι σχοινόπρασου. Όσοι αγαπάνε το tartar πρέπει να δοκιμάσουν το μπαρμπούνι και όσοι έχουν αδυναμία στα dumplings την καινούργια εκδοχή με μοσχάρι και πράσινο κάρι. Την εμπειρία στο «Huaca» συμπληρώνουν οι αντίστοιχες ευρηματικές μείξεις: μια σειρά από κοκτέιλ με άρωμα Ανατολής και Περού που παντρεύονται εξαιρετικά με όλα τα πιάτα.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων