Δοκιμάσαμε

«Huaca»: Μετς σε ιαπωνο-περουβιανές συχνότητες

Από -

Οι δημιουργοί του «Huaca», η Ειρήνη Μπέκα και ο Παναγιώτης Λογοθέτης, θέλησαν να εκφράσουν με το επιχειρηματικό τους ντεμπούτο την αγάπη τους για την ιαπωνο-περουβιανή κουζίνα, βάζοντας όμως στο παιχνίδι και τα ψαγμένα κοκτέιλ, τα οποία απολαμβάνεις καθισμένος αναπαυτικά στη μακριά μπάρα που διατρέχει το μαγαζί. Τριγύρω λίγα ψηλά τραπέζια, γιαπωνέζικες κερασιές στον έναν τοίχο, το μότο «Behave yourself» γραμμένο με neon φέγγει στο βάθος και στην ανοιχτή κουζίνα ακριβώς μπροστά σου tiradito, ceviche, causas και sushi έχουν την τιμητική τους.

Οι γεύσεις που επιμελείται ο ταλαντούχος Δημήτρης Κότσαλης –από την ομάδα του Χρόνη Δαμαλά– έχουν επίπεδο, κάτι που φαίνεται λ.χ. στα ατμιστά dumplings γαρίδας με τη φίνα και γυαλιστερή σάρκα ή το πολύ ισορροπημένο tiradito από μαγιάτικο, που δένει πρωτότυπα με αχλάδι και καψαλισμένη κινόα. Κάνοντας την αρχή, αξίζει ακόμη να επενδύσετε στις τραγανές causas με guacamole και μυρωδικά, όπως και στα πολύ νόστιμα γιαπωνέζικα σουβλάκια από μοσχαρίσιο Black Angus με φρέσκο κρεμμυδάκι και σουσάμι, που ντύνονται με διακριτικά γλυκιά σος.

Οι αρετές της κουζίνας φαίνονται ακόμη στο τερέν του sushi, με ορισμένες πολύ καλές signature προτάσεις, όπως το roll ελαφριάς τεμπούρας λευκού ψαριού που δροσίζεται με pico de gallo φράουλας, δίπλα ασφαλώς σε όλα τα κλασικά sashimi και nigiri. Από τη λίστα των signature cocktails που υπογράφει ο πολυβραβευμένος Άρης Χατζηαντωνίου του «MoMix», επιλέξαμε το σοφιστικέ Negro Daiquiri με πίκλα αχλαδιού και βαλσάμικο, που ταίριαξε ωραία με πολλές από τις γεύσεις, και γλυκαθήκαμε με το εξαίσιο φοντάν με τη ρευστή καρδιά από πράσινο τσάι συνοδεία καραμελάτης σος με yuzu.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων