Focus

«Grande Bretagne»: οι ώρες των σπέσιαλ

Από -

Στο εμβληματικό ξενοδοχείο της Αθήνας και το αδελφό του «King George» τέσσερα ειδικά γευστικά χάπενινγκ δίνουν ιδέες καλοπέρασης σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.

11.00 | Weekend brunch

Αστακός, σολομός, καβούρι, αληθινό χαβιάρι, σπανιόλικο jamon Serrano, σαμπάνια... Το brunch στο «Winter Garden» ξεχωρίζει για το class του κι έχει εκ των πραγμάτων σούπερ γιορτινό χαρακτήρα. Η σημασία στη λεπτομέρεια φαίνεται και από τα πεντανόστιμα, άψογα ψημένα βιολογικά αβγά. Τα δε γλυκάκια είναι για φίλημα.

13.30 | Lunch με «shrimp & more»

Μέχρι και τις 20/12 στο χρυσοσκουφάτο «GB Roof» χαιρόμαστε μια σπέσιαλ εμπειρία, διαλέγοντας γαρίδες από το ειδικό ένθετο. Τα πιο εντυπωσιακά, σούπα κολοκύθας-κάστανου με κακάο, τρούφα και τορτέλι γεμισμένο με γαρίδα· ταλιολίνι με σάλτσα αβγοτάραχου-κουμκουάτ και γαρίδες ψητές και ταρτάρ· καρπάτσιο γαρίδας μαριναρισμένης σε χαμομήλι και λεμόνι με γύρη και σαμπαγιόν γαρίδας.

17.00 | Afternoon tea

Καλύτερο και πιο βρετανικό τσάι στην Αθήνα δεν υπάρχει! Τώρα τις γιορτές το ρεπερτόριο του «Winter Garden» έχει από τάρτα μανιταριών με τρούφα και σου με φουαγκρά μέχρι μπλινί σπανακιού-βασιλικού με καπνιστό σολομό και λευκά σάντουιτς με νεροκάρδαμο και αβγό. Όλα τα γλυκά είναι αφιερωμένα στο κάστανο.

20.30 | Όσπρια στο «Tudor Hall»

Δεν τρως συχνά τη θέρμη των οσπρίων σε ένα grande εστιατόριο και ο Αλέξανδρος Κοσκινάς το τόλμησε στο πολυτελές, αδελφό της «Μεγάλης Βρεταννίας», «King George». Απολαμβάνουμε λοιπόν άσπρα και μαύρα φασόλια στον ταβά με χωριάτικο λουκάνικο· αρνίσιο κότσι στη γάστρα με φασόλια Πρεσπών· ζυμαρικά με χάντρες, θαλασσινά και βασιλικό· γίγαντες στο φούρνο με χόρτα, βαρελίσια φέτα και αγριορίγανη· και vegan ρεβιθοκεφτέδες Σίφνου με πατάτα, κύμινο και γλυκιά πάπρικα.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων