Φεστιβάλ

«Γλυκάνισος»: Από τον αφρό της Θεσσαλονίκης στο «Ark»

Από -

Το αδιαχώρητο έγινε για ακόμη μία φορά στο περασμένο ραντεβού του 2ου Symposio at Ark με το εστιατόριο «Ονήσιμος», που εξελίχτηκε σε μια πραγματική κρητική γιορτή, και το ίδιο μαντεύουμε πως θα συμβεί και την επόμενη εβδομάδα, όταν οι προβολείς στραφούν εκ νέου στη Θεσσαλονίκη. Προσκεκλημένος του πρωτοποριακού γαστρονομικού event που διοργανώνουν από κοινού το πολυτελές εστιατόριο της Γλυφάδας και το «αθηνόραμα», με την ευγενική χορηγία της Bottega, της Metro Cash & Carry και του Ούζου 12, έρχεται ο «Γλυκάνισος», ένα από τα εστιατόρια που εκπροσωπούν επάξια το σύγχρονο γευστικό πρόσωπο της δυναμικής μητρόπολης του Βορρά. 

Η ιστορία του εστιατορίου, που δια­κρίθηκε και φέτος με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από το «αθηνόραμα», ξεκίνησε το 2008 στην Πυλαία, όταν τα αδέρφια Χρήστος και Σταύρος Σωτηρούδης αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα χώρο αφιερωμένο στη σύγχρονη όψη της ψαροφαγίας. Στο μενού του «Γλυκάνισου» οι καλοφτιαγμένες ωμές προτάσεις –καρπάτσιο, σεβίτσε, ταρτάρ– και οι μακαρονάδες θαλασσινών με ζυμαρικά που παρασκευάζουν οι ίδιοι κάνουν καλή παρέα με τους κλασικούς ψαρομεζέδες κι έχουν σαν άσο στο μανίκι τα πολύ φρέσκα ψάρια που προμηθεύονται από 8 συνεργαζόμενα καΐκια στη Χαλκιδική.

Παράλληλα ο έμπειρος σεφ του εστιατορίου Δημήτρης Αγόρατζης διανθίζει τη γευστική πρόταση με μια σειρά πιάτων που εμπνέονται από την πλούσια κληρονομιά της μακεδονικής κουζίνας, χαρίζοντας έτσι στον «Γλυκάνισο» μια ξεχωριστή ταυτότητα, που τον κατατάσσει στους πρεσβευτές μιας νέας sea food κουλτούρας στη Θεσσαλονίκη. Κάποιες από τις πιο χαρακτηριστικές του προτάσεις, όπως τα χειροποίητα νιόκι φάβας με χταπόδι, που αναπλάθουν μια κλασική γεύση, αλλά και το αχνιστό χριστόψαρο, που ξετυλίγει το μακρύ κουβάρι της αγιορείτικης κουζίνας, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στο «Ark» την επόμενη εβδομάδα, σε μια ξεχωριστή βραδιά με όλη την ομάδα του «Γλυκάνισου» και τους δημιουργούς του να δίνουν το «παρών».

Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.

Δείτε το μενού που ετοιμάζει o «Γλυκάνισος» για την Πέμπτη 23/5

Welcome Drink 
Ούζο 12 

Καλωσόρισμα του σεφ 
Τριλογία από κουλούρι Θεσσαλονίκης με λευκό ταραμά, πιπεριά Φλωρίνης και ελιά Χαλκιδικής 

Ορεκτικό 
Χειροποίητο νιόκι φάβας με χταπόδι σε κόκκινο κρασί, γλυκάνισο, κόλιαντρο και πιπέρι

Κυρίως πιάτο 
Χριστόψαρο φρικασέ με σέσκουλα και σπανάκι σε σάλτσα αβγολέμονο

Επιδόρπιο
Ρεβανί Βέροιας με παγωτό ντοντουρμά

Επιδόρπιο κρασί 
Vino dell'Amore Petalo Moscato

€ 39/άτομο