Νέα

Για τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και τον Άλκι Κούρκουλο οι δυνατές φιλίες είναι FIX

Κρατάει χρόνια αυτή η… μπίρα. Με ιστορία που μετράει αισίως πάνω από ενάμιση αιώνα, η πορεία της FIX Hellas στα καθημερινά και κυριακάτικα τραπέζια είναι πλέον κλασική. Μόνιμη σύντροφος και φίλη, η δημοφιλής lager έχει κατακτήσει τη θέση της στις ζωές μας, η οποία ξεπερνά το ρόλο ενός απλού ποτού· είναι περισσότερο ένα αναπόσπαστο κομμάτι της γευστικής ιεροτελεστίας.

Μία παρόμοια θέση κρατά και στο τραπέζι των φίλων από παλιά· του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη και του Άλκι Κούρκουλου που βαδίζουν παράλληλα εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια τόσο στο θεατρικό σανίδι όσο και στη ζωή. Η στενή σχέση που τους δένει γίνεται για τη FIX το μέσο να μας υπενθυμίσει τις αξίες που είναι πραγματικά διαχρονικές: οι νεανικές μας φιλίες, ένα στέκι δίπλα στο κύμα, μία παγωμένη, αφρισμένη μπίρα.

Η νέα τηλεταινία της αποτυπώνει ακριβώς τη φιλία αυτή που εξελίσσεται και ωριμάζει, όταν οι δύο ηθοποιοί που σημάδεψαν μια ολόκληρη γενιά συναντιούνται ξανά, σαν να μην πέρασε ούτε μία μέρα. Δεν έχουν την ανάγκη να επιστρέψουν στην πρώτη νιότη τους αλλά γνωρίζουν ότι βρίσκονται στην καλύτερη φάση τους· η σχέση τους είναι πλέον ακλόνητη και ισχυρή, παραμένει σταθερή και, πάνω απ’ όλα, αυθεντική.

Πόσο θυμίζει αυτή η φιλία την πορεία της FIX μέσα στα χρόνια και την κραταιά παραμονή της στις καρδιές του κοινού της. Με τη νέα, ρετρό φιάλη της μάλιστα που επανακυκλοφορεί το συναίσθημα αυτό γιγαντώνεται στο μέγιστο βαθμό, αφού οι αναμνήσεις επανέρχονται ακέραιες και εκείνες που χτίζονται τώρα παίρνουν λίγο από το νοσταλγικό άρωμα και τις εικόνες των πιο αγνών περιόδων της ζωής μας.

Η εμφάνιση αλλάζει αλλά η αυθεντική ελληνική lager είναι τόσο απολαυστική, όπως παλιά. Και οι σχέσεις που συνοδεύει ανά τα χρόνια, δεν μπορούν να είναι κάτι λιγότερο από FIX.