Δοκιμάσαμε

Γευστικό ταξίδι στις Κυκλάδες με το «Ψάρι Ψάρι»

Από -

Αναμφίβολα ο χώρος είναι το πρώτο πράγμα που σε κερδίζει εδώ. Σαν να σηκώθηκε από τα καλντερίμια των Κυκλάδων για να προσγειωθεί στην Αγία Παρασκευή, η αιγαιοπελαγίτικη αυλή του «Ψάρι Ψάρι», με τους ασπρισμένους τοίχους, τις βαμμένες πλάκες στο δάπεδο αλλά και μια εντυπωσιακή μικρογραφία κυκλαδίτικου οικισμού, κάνει το μικρό αλλά θαυματουργό ψαρομάγαζο της Πλατείας Κοραή ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε για να ταξιδέψουμε σε νησιωτικό σκηνικό χωρίς να πατήσουμε πόδι σε πλοίο.

Απλόχωρα τοποθετημένα, τα ξύλινα τραπέζια με τα ψάθινα καθίσματα στις καρέκλες (προτιμήστε αυτά στην πρώτη γραμμή της αυλής, για άνετο χάζι στην καταπράσινη πλατεία) υπογραμμίζουν την αυθεντικότητα του σκηνικού, με τις επιλογές του πληθωρικού καταλόγου να αναλαμβάνουν στη συνέχεια να πείσουν και τους πιο δύσπιστους: μενού μεγάλο, που ακόμη και οι πιο επιθετικοί παίκτες θα δυσκολευτούν να κυκλώσουν, ποντάρει την μπάνκα στο ψαρομεζέδων ανάγνωσμα, με φρέσκες αθερίνες στο τηγάνι, σαρδέλες-τριαντάφυλλο στη σχάρα, μύδια αχνιστά και γαρίδες σαγανάκι να εναλλάσσονται με σπεσιαλιτέ όπως οι λουκουμάδες μπακαλιάρου με σάλτσα ταρτάρ, σουτζουκάκια ψαριού και φλογέρες με γαρίδες, ξινόχοντρο και γαλοτύρι. Στις επιλογές της σέντρας φιγουράρουν ακόμη στανταράκια όπως ο ταραμάς ή η φάβα Σαντορίνης, στην επίσκεψή μας όμως προτιμήσαμε την αλοιφή του μαγαζιού, με καπνιστό σκουμπρί, comfort υφή και απαλή επίγευση ψαριού στο βάθος της αρωματικής μπουκιάς.

Μυρωδάτα ήταν και τα αχνιστά μύδια, με ωραίες πικάντικες νότες στο ζουμάκι τους να αναδεικνύουν τη γλύκα της σάρκας τους, ενώ δυνατό βρήκαμε και το τηγάνι. Οι λουκουμάδες μπακαλιάρου ήρθαν αφράτοι και νόστιμοι, με τραγανή κρούστα και διακριτική την επίγευση καλού λαδιού. Δεν θα περιμέναμε κάτι λιγότερο σε αυτόν τον τομέα, άλλωστε, μια και πίσω από τη μαρκίζα του «Ψάρι Ψάρι» κρύβεται ο Κώστας Ρωμανάκης από το κρητικό εστιατόριο αναφοράς «Τα Ρωμανάκια», το οποίο στεγάζεται ακριβώς απέναντι. Όσο για τα εξίσου τραγανά προσφυγάκια (μικρά μπακαλιαράκια) που δοκιμάσαμε για κυρίως, η σάρκα θα μπορούσε να κρατηθεί λίγο πιο ζουμερή.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων