Δοκιμάσαμε

«Εστιατόριο Μουσείου Ακρόπολης»: Πρώτο πιάτο ιερός βράχος

Από -

Η πανοραμική θέα στον ιερό βράχο είναι σίγουρα το πρώτο πιάτο που απολαμβάνεις στο κομψό εστιατόριο του Μουσείου Ακρόπολης, που τα βράδια της Παρασκευής το ξενυχτάει λίγο παραπάνω, σερβίροντας ένα πιο επίσημο μενού υπό τους ήχους live jazz μουσικής. Η αλήθεια είναι ότι με ένα τέτοιο ταμπλό βιβάν μπροστά σου, χρειάζεται ένας πιο χαμηλότονος φωτισμός στη μεγάλη μακρόστενη σάλα για να απολαύσεις καλύτερα τη θέα, συντροφιά με ένα δροσερό Moscato d’Asti από την καλοφτιαγμένη λίστα κρασιών, η οποία δίνει λύσεις για κάθε γούστο.

Το ίδιο ισχύει και για το μενού που προτείνει ο σεφ του εστιατορίου Λεωνίδας Βρακάς. Σε αυτήν την άπαξ εβδομαδιαίως νυχτερινή κάρτα του εστιατορίου δεν αναλώνεται σε σωρεία πιάτων, ούτε όμως κλείνει τη στρόφιγγα των επιλογών, εντάσσοντας αρμονικά πολλά εποχικά και ΠΟΠ προϊόντα σε προτάσεις μοντέρνας αντίληψης. Το στίγμα του δίνει ο πολύ νόστιμος και πρωτότυπος σολομός, που παίζει με τις αντιθέσεις και τα αρώματα, καθώς μαρινάρεται σε παντζάρι και συνοδεύεται από δυνατό τσάτνεϊ μήλο-αχλάδι.

Μας άρεσε επίσης το καρπάτσιο μοσχαρίσιας γλώσσας με μελάτο αβγό ορτυκιού, που σπάει και γίνεται ένα με τη σάλτσα τρούφας, όπως και το ριζότο με σπαράγγια και πεκορίνο τρούφας από την Αμφιλοχία, που ήρθε με το ρύζι του κρουστό και το τυρί να ενώνει όμορφα τα επιμέρους στοιχεία. Στο ίδιο ύφος βρίσκονται και οι κυρίως προτάσεις, οι οποίες εστιάζουν στο κρέας, όπως ο τρυφερός μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος που μαγειρεύεται σε σέρι, αλλά και τα πολύ καλά επιδόρπια: υπέροχο προφιτερόλ πέντε μπαχαρικών σε ποτήρι, φίνα αλκοολικό αχλάδι ποσέ σε λικέρ με γέμιση κρέμας.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων