Άφιξη

Ένα «Αφρόψαρο» κομψά θαλασσινό

Από -

Το καινούργιο ψαρο-εστιατόριο του Νέου Ηρακλείου εκτός από μια σκορπίνα σε κριθαρότο ή ένα μπακαλιάρο φρικασέ, έχει κι ένα ροφό σε… graffiti.

Το «Αφρόψαρο», που έκανε πριν από λίγο καιρό πρεμιέρα στο Νέο Ηράκλειο, συνδυάζει αποχρώσεις του γκρι με φυσικό ξύλο, ενώ η θαλασσινή του κατεύθυνση αποτυπώνεται με κομψά artworks και φωτιστικά-κιούρτους. Ο μεγάλος καπιτονέ καναπές τραβάει το βλέμμα με το navy blue χρώμα του, ενώ ακριβώς από πάνω του οι καθρέπτες με τα στόρια θυμίζουν παράθυρα και σου επιτρέπουν να… κρυφοκοιτάξεις στην ανοιχτή κουζίνα με τον μεγάλο γρανιτένιο πάγκο ακόμη κι αν την έχεις πλάτη. Η αυλή με τα ασπρόμαυρα, σε στιλ σκακιέρας πλακάκια, έχει κι εκείνη τη θαλασσινή της πινελιά –ένα χαρακτηριστικό γκράφιτι του Ελληνοαμερικανού Alex Martinez (aka Shine).

Το μενού, το οποίο έχει επιμεληθεί ο πολύ καλός Γιάννης Στανίτσας, χωρίς να υπολείπεται σε κλασικές ψαροπροτάσεις, έχει πρωτότυπες ιδέες που σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον: η κολεξιόν ξεκινάει από αλίπαστα, όστρακα, ταρτάρ και καρπάτσιο και συνεχίζει με αθερίνα σαγανάκι, τραχανόπιτα με γαρίδες, κριθαρότο σκορπίνας, φιλέτο μπακαλιάρου φρικασέ, όπως και ψητό ψάρι, το οποίο θα διαλέξεις κάνοντας μια βόλτα μέχρι τη μαρμάρινη ψαριέρα.


Μαρίνου Αντύπα 62-66, Νέο Ηράκλειο, 2102723000.

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης